Wat FC Barcelona-coach Xavi Hernandez zei, is 'een van de meest oneerlijke' dingen ooit gezien

FC Barcelona-hoofdcoach Xavi Hernandez heeft een van de "meest oneerlijke" dingen die hij ooit in het voetbal heeft gezien, aan de orde gesteld.

Het team van de legendarische middenvelder boekte zondag een 2-0 overwinning op Cadiz in Camp Nou, waarmee ze hun voorsprong van acht punten op de bittere rivaal Real Madrid op de La Liga-top behielden.

De overwinning werd mogelijk gemaakt door een doelpunt en een assist van Sergi Roberto, die scoorde en vervolgens Robert Lewandowski een briljante paar minuten voor rust opzette.

Na het fulltime fluitsignaal verdedigde Xavi zijn mede-La Masia-afgestudeerde die donderdag een geblesseerde Pedri verving tijdens de heenwedstrijd van de Europa League-playoff en klaar is om deze week te starten in de returnwedstrijd op Old Trafford.

"De kritiek op Sergi Roberto is een van de meest oneerlijke die ik heb gezien", zei Xavi.

"Hij presteert altijd goed, waar hij ook speelt, hij klaagt nooit, hij heeft een spectaculaire instelling. Hij is een geweldige aanvoerder, hij is onbaatzuchtig en hij is Barça door en door", voegde Xavi eraan toe.

Hoewel Xavi hier misschien een beetje overdreef, gezien zijn 30-jarige jaren in het spel sinds hij als pre-tiener door Barca werd ontdekt, is het onmogelijk om de haat die Roberto ontvangt van een bepaald deel van de fanbase online niet op te merken.

De overwinning op Cadiz moet moeilijk zijn geweest voor sommige Twitter-supporters die het op Roberto en € 55 miljoen ($ 58 miljoen) hebben gemunt op de ondertekening van Ferran Torres.

Ondanks Roberto's solide statistieken werd Torres verkozen tot Speler van de wedstrijd en vond hij dat de eerste helft de beste 45 minuten was die hij in een Barca-shirt heeft gespeeld sinds hij in januari 2022 overkwam van Manchester City.

In tegenstelling tot Ansu Fati maakte Torres optimaal gebruik van zijn kans om te schitteren in een zeldzame start voor Raphinha, wat Xavi opmerkte.

"Hij heeft een stap naar voren gezet om vertrouwen te winnen", erkende de hoofdcoach.

Torres concentreerde zich liever op de teaminspanning in zijn eigen interview na de wedstrijd, maar zei dat de comfortabele voorsprong van de Catalanen in de ranglijst "een weerspiegeling is van hoe we hebben gewerkt".

"We hebben sinds het begin van het seizoen heel hard gewerkt en nu bevinden we ons op een geweldig moment", beweerde hij verder.