De goede, slechte en lelijke overwinningen van de Green Bay Packers op de Tampa Bay Buccaneers

Tom Brady is de beste quarterback in de geschiedenis van de NFL en misschien wel de grootste winnaar in de sportgeschiedenis.

Aaron Rodgers is een van de beste quarterbacks van zijn generatie.

Toch hebben deze twee iconen elkaar zelden ontmoet.

Toen Rodgers en zijn Green Bay Packers zondag afreisden om Brady en zijn Tampa Bay Buccaneers te ontmoeten, was het pas de vijfde keer dat deze twee toekomstige Hall of Famers tegenover elkaar stonden.

Rodgers won de eerste ontmoeting in 2014, maar Brady had de laatste drie matchups vastgelegd, waaronder de 2020 NFC Championship-game.

Rodgers en de Packers wonnen zondag echter van Brady en de Buccaneers. Op een dag dat beide verdedigingen domineerden, deed Green Bay vroeg genoeg in de aanval en hield vast voor een 14-12 overwinning.

De Packers en Buccaneers staan ​​nu beide 2-1 op het jonge seizoen.

Hier is het goede, slechte en lelijke van de overwinning van Green Bay.

DE GOEDE

DOMINANTE VERDEDIGING: Brady was zonder zijn top drie ontvangers - Mike Evans (schorsing), Chris Godwin (hamstring) en Julio Jones (knie).

Toch was de verdediging van Green Bay absoluut sensationeel door de Buccaneers op 285 yards en 4.8 yards per spel te houden.

Green Bay dwong twee onhandige pogingen en herstelde beide. De Packers kregen ook twee zakken van nose tackle Kenny Clark en één van outside linebacker Rashan Gary.

De Buccaneers reden 89 yards in de laatste minuten voor een touchdown die hen binnen 14-12 bracht. Bij de conversie van twee punten had Tampa Bay echter een vertraging van een spelstraf die de bal terug naar de zeven duwde.

Brady probeerde Russell Gage in de rechterhoek van de eindzone te raken voor de gelijkspel. Maar Green Bay-linebacker De'Vondre Campbell klopte de bal weg en de Packers hadden de overhand.

HIJ IS BAAAAK: Bijna 21 volle maanden nadat David Bakhtiari zijn ACL scheurde, was hij terug op zijn vertrouwde linker tackleplek.

Bakhtiari speelde de openingsreeks en splitste daarna de tijd met Yosh Nijman.

Toen Bakhtiari op 31 december 2020 zijn ACL scheurde, was hij misschien wel de beste linker tackle van de NFL. Dat seizoen gaf Pro Football Focus Bakhtiari een blokkeringscijfer van 91.6, wat nummer 1 was onder aanvallende tackles.

Bakhtiari had ook zijn beste seizoen als het ging om het blokkeren van runs. PFFPFF
gaf hem een ​​cijfer van 86.7, dat was 17 punten hoger dan een van zijn eerste zeven seizoenen.

Bakhtiari heeft sinds die blessure minstens drie operaties aan zijn knie ondergaan. En na het spelen van 27 snaps in week 18 vorig jaar tegen Detroit, was Bakhtiari niet meer in een wedstrijd gespeeld.

Die brute streak eindigde zondag, wat geweldig nieuws zou moeten zijn voor de aanvallende linie van Green Bay.

ROMEO DUBBEL: Green Bay's rookie, vierde ronde wideout kreeg een grotere rol nadat Sammy Watkins (hamstring) zaterdag op de geblesseerde reservelijst kwam en Christian Watson (hamstring) niet kon spelen.

Doubs eindigde met een team hoge acht recepties voor 73 yards en zijn eerste carrière touchdown. Doubs ving alle acht passes die in zijn richting werden gegooid, en op de eerste touchdown drive van de Packers ving hij drie passes voor 35 yards en een score.

DIT EN DAT: Keisean Nixon dwong een onhandige poging en sloeg een punter neer op de 1-yard lijn. ... Rodgers begon het spel 15-van-16 voor 171 yards en twee touchdowns en geen onderscheppingen. Hij eindigde de eerste helft met een 143.3 quarterback rating. ... Packers brede ontvanger Allen Lazard herstelde een onside kick met nog 13 seconden te gaan. … Campbell eindigde met 14 tackles, een tackle voor verlies en een verdedigde pass.

DE SLECHTE

AANDRIJVINGEN OPENEN
IVES
:
De ballyhooed-defensie van Green Bay was niet bijzonder goed aan het begin van de wedstrijden.

De Packers stonden touchdowns toe naar Minnesota en Chicago tijdens hun openingsdrives van de wedstrijd in week 1 en 2. Toen begon Tampa Bay de wedstrijd van zondag met een drive van 10 play en 48 yard die leidde tot een velddoelpunt van Ryan Succop.

De verdediging van Green Bay was het grootste deel van de wedstrijd sterk. Maar de vroege worstelingen van de Packers moeten worden gecorrigeerd.

BAL VEILIGHEID: De Packers leidden, 14-3, laat in het tweede kwartaal en bereikten de 5-yard lijn van Tampa Bay.

Op een derde-en-goal ving Aaron Jones een inslag naar binnen en vocht zich een weg naar de eindzone. Jones bereikte de 2-yard lijn en werd toen geboord door Buccaneers' nose tackle Vita Vea.

Jones friemelde en veiligheid Logan Ryan herstelde zich in de eindzone.

In plaats van met minstens 14 te stijgen, bleef de voorsprong van Green Bay op 11.

DIT EN DAT: Packers top cornerback Jaaire Alexander vertrok in het eerste kwartaal met een liesblessure en keerde niet terug. ... Tampa Bay quarterback Tom Brady voltooide 13-van-14 passen in de eerste helft. … De Packers lieten de bal 25 keer rennen voor slechts 67 yards, een gemiddelde van 2.7 yards per carry.

DE LELIJKE

TWEEDE HELFT INBREUK: De aanval van Green Bay in de tweede helft was verschrikkelijk.

De Packers' zeven tweede helft bezittingen gingen punter, punter, onderschepping, punter, punter, punter, punter.

Nadat de hoofdcoach/speler Matt La Fleur van Green Bay in de eerste helft de verdediging van Tampa Bay had verslagen, kon LaFleur's aanval niets meer op gang brengen in de tweede helft.

VOS: Greg Olsen is een van de beste jonge analisten op televisie. Maar zijn bazen bij FOX hebben geen idee of ze denken dat kijkers geïnteresseerd zijn in het zien van een "sweatcam" gericht op Olsen.

Zondag was het 90 graden in Tampa. Mensen waren warm. We begrijpen het.

Maar kijkers hoefden zeker niet keer op keer te worden getoond hoe het shirt van Olsen het hield in de zwoele Tampa Bay-temperaturen.