Score, spelersbeoordelingen en wat we hebben geleerd

FC Barcelona opende zondagavond een voorsprong van 11 punten op de top van La Liga door Villarreal met 1-0 te verslaan. Hier is de score, de spelersbeoordelingen en wat we hebben geleerd.

Villarreal 0 – 1 FC Barcelona

Pedro, 18

Marc-Andre Ter Stegen

Sluit de hoek voor het late schot van Jose Luis Morales in de eerste helft. Maar zoals te zien was tegen Sevilla, had hij niet veel te doen vanwege hoe goed zijn achterhoede over het algemeen functioneert. 7

Alejandro Balde

Speelde in de eerste helft een slechte bal over de zestien, maar was sterk in de tackle. De tweede helft begon met een mooie slalomdribbel in het gebied van Villarreal. Niet zo indrukwekkend als Jordi Alba vorige week, maar nog steeds stabiel. 7

Andreas Christensen

Solide van de Deen zoals altijd. Het leek alsof hij geen echte grote momenten had om over te praten, maar altijd op het juiste moment op de juiste plaats was om elk potentieel gevaar uit te schakelen, zoals te zien was met een blessuretijdblok van een dreigende pass in de buurt van zijn 18-yard box. 7

Ronald Araujo

Door het Movistar-commentaarteam 'onverslaanbaar' genoemd toen ze teruggingen om een ​​zet van Yeremy Pino uit te roeien en gevaar binnen 10 minuten weg te nemen. Kreeg een gele kaart voor een zachte handbal en mist de volgende wedstrijd. Maar alle eer die hij daarvoor verloor, werd ingewisseld met nog een uitstekende klaring om te voorkomen dat Pino rond het uur scoorde. Hij had de hele nacht het nummer van de Spaanse international. 9

Jules Koundé

Maakte een maaltijd van een klaring die Jose Luis Morales speelde in de naderende rust, hoewel de pass van Pedri niet de beste was. Halverwege de tweede helft een gevaarlijke voorzet geblokkeerd en nog een bij de dood. 7

Frenkie de Jong

Begon met een rustige opening 20 minuten en nam daarna geleidelijk de wedstrijd over. Begon de zet die leidde tot het doel van Pedri en zette ook Lewandowski op met een mooie schepte chip. Zijn zes onderscheppingen en sterke tackles betekenden dat hij de fysieke hartslag van Barca voorzag en niet alleen het tempo van zijn spel dicteerde. Creëerde de meeste kansen in de eerste helft en voltooide al zijn dribbels. 9 – MAN VAN DE WEDSTRIJD

Franck Kessie

Het was moeilijk voor hem om creatief aan de slag te gaan vanwege het feit dat hij veel te maken had met de harde dingen van Villarreal, waarbij leden van de oppositie vaak deden alsof hij ze had beledigd. Soms was het makkelijk om te vergeten dat hij op het veld stond en beter was tegen Sevilla, maar hier een minder aanvallende rol speelde. 6

pedri

Begon uitstekend met een heerlijke steekpass voor Lewandowski en werd alleen maar beter. Een nieuwe kogel van een voorzet vanaf de rechtervleugel raakte Andreas Christensen, maar was niet genoeg om het doel te bedreigen. Na 17 minuten rondde hij een uitstekende zet af met een 1-2 met Lewandowski en zette Barca op voorsprong. Later in de eerste helft zette Raphinha vrij maar de Braziliaan kon niet profiteren. Een kleine blip was een slechte pass voor Kounde die de Fransman niet wist te beantwoorden, die Jose Luis Morales op slag van rust binnenspeelde. Rustiger in de tweede helft, maar zijn opening 45 was meer dan genoeg om over te praten. 9

Gavi

Speelde meer centraal in de eerste delen van de wedstrijd en kreeg een uitbrander van Xavi voor een onnauwkeurige bal naar de vleugel toen hij Lewandowski probeerde af te zetten. Had een zware avond met mishandeling, maar gaf zoals altijd nooit toe. Begon meer betrokken te raken met ongeveer een uur of een kwartier om te spelen met een betere verdeling. 7

Robert Lewandowski

Nog een allegaartje van Pole. Miste een kans door op doel van een heerlijke Pedri-pass vroege deuren en raakte hem recht op Pep Reina. Leverde een assist voor Pedri met een mooie 1-2-zet, maar miste daarna nog een kans na een mooie Frenkie-chip die niet de gemakkelijkste was. Raphinha had het beter moeten doen met zijn pass in de tweede helft. 7

Raphinha

Kon centraler komen doordat Kounde rechts bezette. Net als Gavi was zijn verdeling naar de vleugels een beetje topzwaar. Hoewel hij belangrijk was in de aanloop naar het doelpunt van Pedri, profiteerde hij niet van twee perzikkleurige passes van Pedri en Lewandowski. Was Xavi's eerste wissel voor Ferran Torres met nog 10 minuten over en liep uit op een gele kaart; de coach leek echter blij met hem. 6

Wat hebben we geleerd:

Barca heeft nu 11 punten voorsprong nadat het weigerde gepest te worden door een sterke tegenstander en opnieuw een overwinning behaalde om ongeslagen te blijven in 16 wedstrijden.

Spelers als Pedri, Ronald Araujo en Frenkie de Jong toonden zich opnieuw grote spelers en onaantastbaar in de basiself. Maar er waren veel minder drukke maar nog steeds solide prestaties in het hele team, vandaar de overvloed aan '7'-punten.

Enkele sterren aan de rand, zoals Frenck Kessie en Raphinha, slaagden er niet in om indruk te maken, maar worden voorlopig niet bedreigd door blessures van Sergio Busquets en Ousmane Dembele.

Barca was goed, maar misschien moeten ze donderdag tegen Manchester United in de Europa League beter zijn.