Jordi Alba ontkent bericht sturen naar Xavi na Sevilla Masterclass voor FC Barcelona

FC Barcelona-linksback Jordi Alba ontkende zondagavond een bericht te hebben gestuurd naar zijn manager Xavi Hernandez na een masterclass tegen Sevilla.

Alba nam de aanvoerdersband aan nadat Sergio Busquets de wedstrijd vroegtijdig had verlaten met een blessure en was sensationeel in een 3-0 overwinning in Camp Nou waardoor Barca acht punten voorsprong had op Real Madrid aan de top van de La Liga-tafel.

Een constante dreiging met eindeloze gevaarlijke voorzetten in het strafschopgebied, de 33-jarige opende terecht de score tegen de Andalusiërs en gaf vervolgens een assist voor Raphinha voor Barca's derde.

Na de wedstrijd geïnterviewd, ontkende Alba echter dat zijn optreden een bericht was geweest voor Xavi, die hem onlangs had laten vallen ten gunste van La Masia-product Alejandro Balde.

"Ik ben niet iemand die berichten stuurt," Alba benadrukt. "Als ik speel, profiteer ik van de minuten en als ik dat niet doe, zet ik me in om jonge mensen aan te moedigen en te helpen, zodat ze weten wat het is om voor deze club te spelen", voegde hij eraan toe, in een mogelijke knipoog naar de zoals Balde.

Balde verving Alba tegen het einde van de actie. Alba kreeg een ovatie van bijna 80,000 toeschouwers en zorgde ervoor dat hij de tiener een bemoedigende knuffel gaf.

Wat de wedstrijd zelf betreft, zei Alba dat het in de eerste helft "moeilijk was om ruimtes te vinden" vanwege de verdedigende aanpak van Sevilla.

"Maar in de tweede helft begrepen we het spel beter en vielen de doelpunten", legde hij uit.

Met Barça op koers voor een recordbrekende 100 punten campagne en wat Alba's zesde La Liga-titel zou zijn sinds hij 11 jaar geleden toetrad, kon Alba niet anders dan de kloof tussen zijn team en Madrid opmerken, ondanks dat er nog genoeg wedstrijden voor de boeg zijn.

"We hebben een heel goed seizoen - we spelen goed, zetten goed druk en zorgen ervoor dat onze tegenstanders ons geen kansen geven", merkte hij op.

"Er zijn acht punten [tussen Barca en Madrid] en hoewel er nog veel competitie over is, is het een heel goede afstand."

Onder leiding van Alba als aanvoerder vindt de volgende wedstrijd van Barça plaats op de weg bij Villarreal op zondag na de spelers zijn beloond met een paar dagen vrij van Xavi.