Team Stange Racing behaalt opnieuw een overwinning tijdens de Dignity Gold GT Sprint Race Doubleheader op Velocitta en staat tweede algemeen in kampioenschapspunten

Plaats/datum: CHICAGO, Illinois – 5 april 2022 om 4:08 UTC · 2 min lezen
Bron: Team Stange Racing

De resultaten van het tweede weekend van de Dignity Gold GT Sprint Race in Velocitta in São Paulo, Brazilië zijn binnen, waarbij Team Stange Racing de overwinning opeiste in de openingsrace en de dag op de tweede plaats eindigde voor het algemene puntenkampioenschap.

In de openingsrace van zondag (race 3 op het algemene schema) startte Pedro Costa van Team Stange in de nummer 77 Dignity Gold Ford Mustang op de 10e plaats en stormde onmiddellijk naar de voorkant van het peloton. Hij eindigde als tweede in de PRO-categorie, maar kreeg uiteindelijk de overwinning nadat de eerste die op de eerste plaats eindigde 20 seconden werd bestraft voor het illegaal stoten en duwen van een andere auto.

Costa zei:

“De motorsport is echt indrukwekkend en voor mij is het zeer de moeite waard om van PROAM te komen en nu te winnen bij PRO. We bevinden ons in een uitstekende positie om te strijden om het kampioenschap. We kunnen vechten voor de titel, maar er is consistentie nodig om ervoor te zorgen dat het zo blijft."

De tweede race (race 4 algemeen) werd gewonnen door Thiago Camilo in auto nummer 21, die werd ontworpen en onderhouden door Team Stange Racing. Pedro Costa van Team Stange liep een ongeluk op in de eerste ronde, waardoor de carrosserie en de motorkap van nummer 77 verloren gingen. Costa kon de auto echter aan de gang houden en eindigde uiteindelijk als 11e.

John Stange, Jr., President en CEO van Team Stange Racing, verklaarde:

“Het was weer een succesvol weekend voor Team Stange, Pedro Costa en onze auto met nummer 77. We zijn verheugd dat we tweede zijn geworden voor het puntenkampioenschap en nu we ons beginnen voor te bereiden op het derde weekend van de Dignity Gold GT Sprint Race op 1 mei, waarderen we het momentum dat we hebben. We zullen hard blijven werken aan ons doel om het kampioenschap te winnen."

Over Team Stange Racing

Team Stange Racing breidde zich uit naar de IndyCar Series in 2019 en eindigde als 22e in de Indianapolis 500. Het doel voor 2022 en daarna is om consequent te strijden om overwinningen in de NASCAR Cup Series en meerdere raceformules in zowel de VS als internationaal. Team Stange Racing heeft als doel een motorsportimperium op te bouwen waarbij we kijken naar andere motorsportdisciplines om in 2023 te concurreren, samen met NASCAR en de GT Sprint Race in Brazilië. Voor meer informatie, volg Team Stange Racing op Instagram, Facebook en Twitter.