Amerikaanse WK-held Christian Pulisic naar het ziekenhuis gebracht wegens blessure, maar belooft zaterdag te spelen

Topline

De Amerikaanse aanvaller Christian Pulisic is voor verder onderzoek naar een ziekenhuis gebracht nadat hij een grote treffer van de Iraanse doelman had gekregen terwijl hij het enige doelpunt maakte in de 1-0 van dinsdag. overwinning voor de VS, in wat al wordt geprezen als een van de beroemdste goals in de Amerikaanse voetbalgeschiedenis, maar de voetbalster beloofde dinsdag dat hij klaar zal zijn om de volgende wedstrijd te spelen.

Belangrijkste feiten

Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse voetbal gezegd Forbes Pulisic werd met een "buikblessure" naar het ziekenhuis gebracht en kreeg scans.

De aanvaller deelde een Snapchat post later op de dag uit het ziekenhuis en zei: "Dus f——— trots op mijn jongens, ik zal zaterdag klaar zijn, maak je geen zorgen."

Pulisic scoorde het winnende doelpunt in de 38e minuut van de wedstrijd van dinsdag, kwam toen onmiddellijk in botsing met de Iraanse doelman Alireza Beiranvand en ging enkele minuten onderuit.

Pulisic keerde kort terug in de wedstrijd, maar leek gehinderd door de klap en werd uit de wedstrijd gewisseld om de tweede helft te beginnen.

Het doelpunt was nodig in een wedstrijd die moet winnen voor de VS, die zou zijn uitgeschakeld met een gelijkspel of verlies tegen Iran.

Waarop moet ik letten?

De VS nemen het zaterdag om 16 uur Eastern Time op tegen Nederland in een achtste finales.

Belangrijke achtergrond

De VS domineerden de eerste helft van de wedstrijd van dinsdag, waarbij het doelpunt van Pulisic kort voor rust de benodigde scorende doorbraak vormde. Het Amerikaanse team was in de tweede helft meer verdedigend aanwezig en sloeg golf na golf van aanvallen af ​​terwijl het Iraanse team wanhopig aandrong op een gelijkspel dat hen in staat zou hebben gesteld om boven de VS in Groep B te eindigen en zich te kwalificeren voor de achtste finales. Pulisic, 16, wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse voetbaltalenten aller tijden. Hij speelt clubvoetbal voor Chelsea in Londen en maakte deel uit van het Chelsea-team dat de UEFA Champions League-titel in 2021, beschouwd als de grootste prijs in het clubvoetbal.

Verder lezen

VS verslaat Iran: gaat door naar ronde van 16 WK (Forbes)

Het doel van Havertz: hoe de meedogenloze precisie van Chelsea de zwakte van Manchester City blootlegde in de finale van de Champions League (Forbes)