De twee belangrijke vragen die Xavi Hernandez zijn spelers van FC Barcelona stelde bij het overnemen

Dat Xavi Hernandez het lot van FC Barcelona volledig heeft omgekeerd sinds hij in november de functie van hoofdtrainer overnam van Ronald Koeman, is voor iedereen duidelijk.

De Blaugrana stonden gisteravond in Frankfurt voor een van hun zwaarste tests tot nu toe, tegen een jong, snel en speels Eintracht-team in hun eerste etappe in de kwartfinale van de Europa League. Maar de manier waarop Barcelona zich terugvechtte tegen de thuisploeg na een doelpunt tegen, om later zo'n 25 minuten voor tijd gelijk te maken via Ferran Torres, getuigde van de vechtlust die de tweede leider aller tijden van de club zijn mannen heeft bijgebracht.

En als onthuld by SPORT Vrijdagochtend zou dit alles – inclusief het lanceren van de Catalanen vanaf de negende plaats toen hij het overnam naar nu tweede achter koploper Real Madrid in La Liga – niet mogelijk zijn geweest zonder twee vragen die Xavi hem stelde toen hij de teugels overnam.

De eerste was: "Ben je bereid om voor het team te rennen?" en de tweede was "ben je bereid om in de 92e minuut aan [de wedstrijd] deel te nemen?".

De houding van de spelers sinds Xavi de leiding nam over een zwaaiende ploeg en deze nieuw leven inblies om een ​​van Europa's meest opwindende ploegen te worden om naar te kijken, laat zien dat Barca's sterren inderdaad meer dan bereid zijn om deze dingen te doen.

Hoewel zij niet zo laat werden ingezet als de aangegeven tijd, werden eerdere startende spelers Frenkie de Jong en Ousmane Dembele een half uur eerder in de 62e minuut zonder poespas geïntroduceerd op het Deutsche Bank Park en zetten het duel meteen op zijn kop.

Slechts vier minuten later zorgden de Fransman en de Nederlander samen voor de gelijkmaker van Ferran Torres in een actie die Dembélé op gang bracht en De Jong doorliep met de Spaanse international met een vlotte uitwisseling van een-tweetje in het strafschopgebied van Frankfurt.

“Het was een geweldig doelpunt, puur talent van de spelers: Ousmane, Frenkie, Ferran. Ik blijf erbij dat ik tevreden ben met het resultaat, want het was een heel lastig veld en een lastige tegenstander om tegen te spelen”, merkte Xavi later op.

SPORT Merk ook op dat er “geen negatieve reacties” waren op het oorspronkelijke voorstel van Xavi, wat zijn “eerste grote overwinning was omdat hij de onontkoombare inzet van de hele ploeg had bereikt”.

“Niet alles draait om tactiek in het werk dat hij doet met zijn team in de Blaugrana-entiteit”, voegt de krant toe.

Na veertien dagen rust na een verbluffende 4-0 overwinning tegen Real Madrid in het Bernabeu in El Clasico, bevindt Barcelona zich nu aan het zakelijke einde van het seizoen en zal elk teamlid tot zijn beschikking nodig hebben om een ​​moeilijke reeks wedstrijden en wedstrijden te doorstaan. 2021/2022 zo goed mogelijk afsluiten.