De Spaanse club won voor de tweede keer Europa's belangrijkste competitie voor damesclubs.

Met een geweldige comeback en een brace van Patricia Guijarro in de tweede helft versloeg FC Barcelona het Duitse Wolfsburg met 3-2 en claimde zo een tweede Women's Champions League-titel.

Uiteindelijk omhelsden en dansten ze in een moment van pure extase, een moment dat het hoogtepunt vormde van een lang seizoen en het hoogtepunt van het Europese clubspel. Barcelona had het echter niet op de gemakkelijke manier gedaan in een spannende en vaak meedogenloze finale, waarbij de Spanjaarden uiteindelijk zegevierden.

Wederom kwam Barcelona even na de aftrap op achterstand. In de finale van vorig seizoen kreeg de Spaanse club in de eerste helft drie keer tegen op weg naar wat sterspeler Alexis Putellas een 'traumatische nederlaag' noemde tegen Olympique Lyon, maar het leek erop dat ze hun les niet hadden geleerd. In de vierde minuut beroofde Ewa Pajor, de topscorer van de competitie, Keira Walsh van de bal en kapitaliseerde met een prima schot, 0-1.

In de 37e minuut werd het erger. Door een lage kogelkopbal van Alexandra Popp was Barcelona-doelman Sandra Panos kansloos, 2-0. Wolfsburg zat aan het stuur, ook al had de Duitse XI bitter weinig gedaan. Ze leunden achterover en namen de druk op en het doelpunt van Popp kwam aan het einde van een leerboekovergang.

Herinneringen aan de finale van Lyon kwamen boven, de laatste wedstrijd die Putellas voor haar club had gespeeld, maar dat had Barcelona alleen aan zichzelf te danken. Na de vroege aanval van Pajor stroomde de Catalaanse club naar voren en stelde de Duitse achterhoede verschillende keren bloot voordat Irene Paredes, op onverklaarbare wijze, er niet in slaagde de gelijkmaker te maken met een vrije kopbal aan de tweede paal vanuit een dood spelmoment. Net na het halfuur verspeelde Barcelona opnieuw een opvallende kans toen Graham Hansen een paar meter verderop niet netjes de bal maakte.

De Spaanse kampioen was verkwistend, zijn tegenhanger meedogenloos en klinisch. Op de bank keek Putellas peinzend toen Salma Paralluelo opnieuw niet langs Wolfsburg-doelman Merle Frohms kwam, en dus stond Barcelona met 2-0 achter tijdens de rust.

Maar zo goed als de eerste helft de Duitsers hadden genoten, zo slecht zou hun tweede worden. Barcelona was niet langer verbijsterd. In plaats daarvan walsten Guijarro en haar team, verjongd, langs de tegenstander met twee doelpunten binnen twee minuten door de nummer 12. Getransformeerd speelde Barcelona met snelheid en precisie. De Spanjaarden hadden de volledige leiding en het was moeilijk om het team de finale niet te zien winnen.

De verdediging van Wolfsburg - zo ijverig gedurende een groot deel van de wedstrijd - stortte gewoon in. Lynn Wilms slaagde er niet in de bal weg te werken, waardoor Fridolina Rolfo, die in de tweede helft hoger op het veld speelde, kon toeslaan, 3-2. Dit was een scramble te veel geweest voor de Duitse goalmouth. Eindelijk was het geluk van Wolfsburg op en werd Barcelona terecht gekroond tot de nieuwe kampioen van Europa.

Caroline Graham-Hansen zei: “Deze game had alles wat je maar kon hebben. Tijdens de rust kreeg ik een grote flashback van de finale van vorig jaar (na een achterstand van twee nul tegen Lyon tijdens de rust). Ik zei nee, het zal niet nog een keer gebeuren. We scoorden er één, toen scoorden we er twee en toen ontplofte het hele stadion."