Spelersbeoordelingen en wat we hebben geleerd

FC Barcelona ging acht punten voor op Real Madrid aan de top van La Liga na Sevilla met 3-0 te verslaan in Camp Nou op zondagavond dankzij doelpunten van Jordi Alba, Gavi en Raphinha.

Hier zijn enkele spelersbeoordelingen en wat we hebben geleerd van de gelijkspel.

Marc-Andre Ter Stegen

Had het grootste deel van de wedstrijd weinig tot niets te doen, behalve alert zijn op een paar tegenaanvallen die niets opleverden, en Barca's spel opnieuw moeten laten beginnen toen de bal naar hem werd teruggespeeld. Werd amper op de proef gesteld door een late kopbal nadat Barça al ruim op kop stond. 7

Jordi Alba

Klopte een mooie bal binnen voor Raphinha nadat Busquets naar het veld was gebracht en de aanvoerdersband had aangenomen. Met een kwartier te gaan had hij de pech Lewandowski niet in het strafschopgebied te vinden met een verdedigde voorzet en een andere bal van hem dreigde uit de resulterende hoekschop. Snoof een gevaarlijke zet uit in de 35e minuut, toen hij het risico leek te worden blootgesteld door een steekpass op de rechterkant van Sevilla. Een van zijn late voorzetten in de eerste helft was bijna een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj, en rond het uur verdiende hij zijn opener volledig. Heeft een assist gegeven voor Raphinha en zal Alejandro Balde veel positionele rivaliteit bezorgen tijdens deze wedstrijd. 9 – MAN VAN DE WEDSTRIJD

Andreas Christensen

Weer een solide prestatie van de Deen die altijd cool en beheerst is. Hielp Pedri's potentiële blozen besparen toen de '8' de bal verloor op het middenveld in de eerste helft. 8

Ronald Araujo

Kwam in de 17e minuut dichtbij met een kopbal uit een hoekschop. Volgde goed terug om een ​​gevaarlijke pass van Sevilla over het strafschopgebied te blokkeren bij het naderen van de rust, hoewel er een buitenspelvlag was gehesen. Kreeg applaus voor een dubbele tackle op Ivan Rakitic. Kwam uit voor de tweede helft ondanks een vervelende tackle en was sterk tot het einde. 8

Jules Koundé

Rechtsback spelen stelt de Fransman in staat vooruit te komen en avontuurlijk te zijn. Hij was de architect van een van Barca's meest veelbelovende bewegingen in de eerste helft, die goed aansluit bij Raphinha, alleen voor Lewandowski die te traag was om Gavi in ​​actie te brengen. Vond Raphinha met de lange gelobde bal waarmee hij Gavi kon opzetten. 8

Sergio Busquets

Vroeg uit het veld gehaald voor Franck Kessie na een vervelende vroege overtreding, dus hij had niet genoeg tijd om invloed uit te oefenen op de wedstrijd. Hopelijk is zijn klop niet al te ernstig gezien Barça's overvolle kalender die voor ons ligt. Volgens Cadena SER, zijn kamp heeft gezegd dat de schipper twee tot drie weken out zou kunnen zijn. NB

Frenkie de Jong

Had een goede vroege start en beheerste het tempo, maar begon de strijd op het middenveld te verliezen in een periode van ruim 10 minuten voor Sevilla met ongeveer 35 achterstand op de klok. Was beter na de pauze en speelde Alba in om Raphinha te assisteren. 7

pedri

Altijd op zoek naar verbinding en spel door de laatste bal, maar was vrij anoniem in de eerste helft. Had een veel betere tweede 45 en oefende meer invloed uit op het spel. 7

Gavi

Kwam tot leven door in de eerste helft bijna een assist te geven aan Lewandowski. Was ondanks zijn kleine lengte zelden aan de verliezende kant van luchtduels. Opende het veld mooi op één pauze die werd beëindigd door slechte besluitvorming van Raphinha. Bijna onthoofd door Loic Bade maar veegde het af. Was een constante dreiging en de beloning was zijn doelpunt in de 70e minuut, zijn eerste in het '6'-shirt, toen Raphinha hem bij de achterpaal vond. 8

Robert Lewandowski

Had een rustige opening 15 minuten voordat hij door Alba en Gavi in ​​de wedstrijd werd gebracht. Bijna een kopbal van de 18-jarige omgedraaid, maar viel toen weer af totdat een raket bijna langs Bono ging in zijn linkerpaal en werd weggetipt door de Marokkaanse Qatar 2022-ster. Had het beter moeten doen toen hij de touwtjes in handen kreeg bij een gevaarlijke zet in de late eerste helft en hij moest Gavi eerder vinden. Dezelfde logica was van toepassing op een andere Alba-voorzet na de pauze. Hoewel hij dichtbij was met een late vrije trap, was zijn optreden niet veel om over naar huis te schrijven. 6

Raphinha

Het vertrouwen van de Braziliaan groeit weer als het gaat om het proberen spelers van de tegenstander aan te nemen, hoewel hij aanvankelijk weinig succes boekte. Xavi was boos op hem toen hij er weinig van maakte dat Gavi het park op het middenveld opende en het van hem afgaf langs de rechterflank met een halfuur verstreken. Kwam uit voor de tweede helft met een veer in zijn stap en bewoog meer naar het midden toen Kounde rechts dekte, maar weer tikte Xavi af toen hij weer een perzik van een Alba-voorzet verspilde bij de achterpaal. Verzilverde zichzelf met een slimme assist voor Gavi en had de held kunnen zijn als hij kort daarna over de top werd gespeeld als hij zijn poging niet had overtroffen. Won een gevaarlijke vrije trap op het punt zijn schot af te krijgen en kreeg toen het doelpunt dat zijn veerkracht verdiende. Afgezet voor Ferran Torres om te applaudisseren. 8

Vervangingen

Franck Kessie

Snelle voeten en een coole pass naar Raphinha zorgden voor gejuich van het publiek. Onderschepte een gevaarlijke tackle in zijn eigen strafschopgebied in een periode waarin Sevilla tegen de rust de betere ploeg was. Leverde een mooie en slimme assist voor Alba met een buitenbeentje, waarmee hij zijn beste prestatie voor Barcelona afsloot sinds hij transfervrij overkwam van AC Milan. 8

Ansu Fati

Slaagde er niet in zijn man te verslaan met een snelle doorbraak op de linkervleugel, maar had weliswaar weinig tijd om in de wedstrijd te komen. 6

Ferran Torres

Speelde na 90 minuten een slechte bal in het strafschopgebied, wat een van de weinige balcontacten was in een korte cameo. 6

Marcos Alonso, Alejandro Balde

NB

Wat we hebben geleerd...

Aanvoerder Jordi Alba kan worden vertrouwd om de troepen te leiden tijdens de afwezigheid van Busquets, maar Xavi moet nu beslissen of hij kan doorgaan met zijn viermansmiddenveld en heeft de luxe van het achtpuntenkussen om indien nodig nieuwe dingen te proberen.

Kessie gaf hem in dit opzicht iets om over na te denken, en Raphinha verklaarde dat hij de vaste rechtsbuiten was en dat Xavi Gavi mogelijk niet als een valse zou gebruiken in plaats daarvan in een rejig.

Barca's spelers hebben nu een uitdaging gewonnen die hen door Xavi was gegeven en zal genieten van twee dagen rust. Daarna is het over een week Villarreal weg.