Combinatie van Luka Doncic en Kyrie Irving kan 'dodelijk' zijn voor de overtreding van Mavericks

De Dallas Mavericks keren terug naar huis om hun laatste wedstrijd te spelen in het American Airlines Center voor de pauze van de NBA All-Star na een veelbewogen roadtrip van vijf wedstrijden langs de westkust. Dallas boekte de reis met verliezen, maar won de drie middelste wedstrijden. Maar de reis omvatte veel meer dan overwinningen en verliezen.

Dallas geruild voor achtvoudig All-Star point guard Kyrie Irving een week geleden. Het team voegde niet alleen Irving toe, maar het zag ook de terugkeer van Luka Doncic in de line-up na vier wedstrijden te hebben gemist met een kneuzing aan de rechterhiel. Het team en de fans hopen dat de combinatie van Doncic en Irving zijn vruchten zal afwerpen in het 'postseason'.

"Het is pas onze eerste wedstrijd samen, maar ik vind het zo leuk om met deze man te spelen", zei Doncic over het spelen met Irving nadat de Mavericks zaterdagavond in de verlenging vielen tegen de Sacramento Kings, 133-128. "Hij is een geweldige basketballer. Ik denk dat het heel leuk gaat worden. Vandaag, eerste wedstrijd, was ook erg leuk.”

Doncic schonk 27 punten op 55% schieten in het verlies. Hij had ook negen rebounds en vijf assists in 41 minuten. Irving leidde de Mavericks in scoren met 28 punten op 52.4% schieten, terwijl hij zeven rebounds pakte en zeven assists gaf in 42 minuten.

In zijn drie wedstrijden met de Mavericks scoort Irving gemiddeld 25.7 punten op 48.1% schieten, 4.7 rebounds, 7.3 assists en een koopje in 38 minuten per wedstrijd.

"Ik ben blij dat we het uit de weg hebben geruimd", zei Irving toen hij voor het eerst het woord deelde met Doncic. "Maar terwijl ik daar was, voelde het heel speciaal, alleen al in termen van de kansen die we aan beide uiteinden van de vloer hadden om echt van elkaar te leren en gewoon wat meer vertrouwen te krijgen."

Het nieuwe dynamische duo van Dallas zal nog twee wedstrijden spelen - thuis tegen de Minnesota Timberwolves en op de weg tegen de Denver Nuggets - om meer vertrouwen op de vloer op te bouwen voordat ze zich dit weekend allebei klaarmaken voor de All-Star Game. Daarna is het de laatste etappe van de reguliere competitie.

De Mavericks staan ​​momenteel op de vierde plaats in het steeds veranderende Western Conference-klassement, met een record van 31-27. Dallas staat twee wedstrijden achter de Kings voor de derde plaats en 2.5 wedstrijden voor Oklahoma City Thunder, die als tiende reekshoofd de laatste play-in-plek heeft. De Utah Jazz, die momenteel niet in de play-offs zit, staat drie wedstrijden achter de Mavericks.

Om enige scheiding te krijgen, moet Dallas beginnen met het behalen van de overwinningen. Hoofdcoach Jason Kidd vond het leuk wat hij zag vanaf zijn nieuwe verdedigingshelft in de eerste wedstrijd. Hij heeft goede hoop dat Doncic en Irving zich samen kunnen ontwikkelen en een nieuwe laag aanvallend vermogen kunnen toevoegen aan de aanval van het team.

“Het verliep soepel; het is basketbal,' zei Kidd. "Ik vond dat die twee het fantastisch deden: ze brachten allebei de bal omhoog, ze speelden allebei zonder bal. Nu is het gewoon een kwestie van minuten krijgen en kunnen zien welke plekken ze leuk vinden of waar ze zich prettig bij voelen om te spelen. Ik denk dat de pick-and-roll met die twee echt goed voor ons zal zijn.

De toevoeging van Irving herstartte het seizoen van de Mavericks effectief. Dallas heeft nu een tweede All-Star naast zijn superster en is misschien nog steeds op zoek naar extra hulp op de buy-outmarkt. Hun aanpassingsinspanningen hebben het team mogelijk klaar gemaakt voor een nieuwe diepe playoff-run.

"Het is nog steeds een leerproces, maar ik denk dat dat echt dodelijk voor ons kan zijn", zei Doncic over het spelen van een tweemansspel met Irving. 'Het is moeilijk, denk ik, om ons allebei te bewaken. Er zullen dus minder dubbels zijn en wij moeten gewoon aan het werk.