Aantekeningen van de Two-Game Series van de Cleveland Cavaliers in Miami

De Cleveland-wedstrijd van twee wedstrijden tegen de Miami Heat voelde als een warming-up voor de play-offs. Dit is wat opviel aan de 1-1-splitsing van de Cavs.

Beide games waren playoff-lessen, maar op verschillende manieren

In Game 1, met Garland gezond, behaalden de Cavs een overwinning van 104-100. Geen van beide teams was precies krachtig in de aanval, met de Cavs met een aanvallende beoordeling van 113 en de Heat een aanvallende beoordeling van 107.5. (Beide, per Reiniging van het glas, lagen onder het competitiegemiddelde versus seizoenstotalen.)

De Cavs vonden op twee manieren een manier om te winnen. Ten eerste verdedigden ze op een hoog niveau, waardoor Miami werd beperkt tot een 88.8 aanvallende beoordeling op de halve baan. Ze scoorden ook 29 punten op 22 omzetten. In een spel met dunne marges was het forceren en kapitaliseren van omzetten het verschil. Dit was tegen een team met een verloop in de bovenste helft van de competitie, per Schoonmaken van het glas. Dat is indrukwekkend.

Ten tweede was Darius Garland uitstekend en waarschijnlijk de beste speler van de Cavs. Donovan Mitchell had een slechte nacht - 18 punten, 7-18 van het veld, 1-7 van drie. Hij had slechts twee punten in het vierde kwart. Garland stapte meer dan naar voren, verhoogde zijn agressie en zocht naar zijn eigen schot op een manier die hij soms aarzelt. Hij eindigde met een teamhoge 25 punten op 8-16 schieten, waaronder een 3-6 van drie. Hij had ook 7 assists vs. slechts 3 omzet en was 6-6 van de lijn.

Cleveland is 12-7 in het seizoen waarin Garland zes of meer vrije worpen maakt. Voor dit seizoen heeft hij gemiddeld 4.8 vrije worpen per wedstrijd als beste in zijn carrière. Wanneer hij zijn agressie opvoert en meer naar de lijn wil komen, is Garland op zijn meest efficiënt. Dat geeft de Cavs een andere manier om te scoren wanneer punten moeilijker te verkrijgen zijn. Dat zal vaker wel dan niet gebeuren als de play-offs volgende maand beginnen.

Game 2 zag ondertussen de Cavs Garland missen. Mitchell had 42 punten en zag eruit alsof hij zou pushen voor 50. Maar zijn energie raakte op naarmate de wedstrijd vorderde, er werd zoveel van hem gevraagd en hij speelde 43 minuten. Na een 9-12 eerste helft was Mitchell 6-18 in de tweede. Als Garland daar was, zou Mitchell nog een korte rust hebben gehad die hij nodig had.

De verdediging van Cleveland haperde ook, met de Heat met een aanvallende beoordeling van 122.7 en een halfcourt aanvallende beoordeling van 104.7. De aanval van de Cavs was ook goed (119.8 aanvallende beoordeling, 104.5 beoordeling op de halfcourt), maar niet goed genoeg.

Zowel Mitchell als Isaac Okoro zeiden na de wedstrijd dat de Cavs fysieker hadden kunnen zijn. Ze zeiden ook dat ze het de beste spelers van de Heat moeilijker moesten maken door fysiek te zijn en de grenzen te testen van wat de scheidsrechters zouden noemen. Dat is het juiste idee - zowel voor de play-offs als wat past bij de speelstijl van Cleveland.

De Cavs zijn op hun best als hun verdediging op slot zit en de aanval voedt. Dat recept was er vrijdag niet.

De foute problemen van Evan Mobley hadden ook invloed op de verdediging van de Cavs, aangezien hij slechts 31 minuten speelde. In de play-offs zal hij in de 36-38 range staan ​​en de verdediging van de Cavs is beter wanneer hij op de grond vs. Hij maakt ook zelden een fout, dus Dat Mobley in de problemen komt, is geen groot probleem. Maar vrijdag was het zover.

Lamar Stevens heeft zich Dean Wade toegeëigend

Na het optreden van Stevens tegen de Celtics, zit hij nu in de rotatie van de Cavs. Dean Wade niet.

Terwijl Stevens 26 en 24 minuten speelde in twee wedstrijden vs. Miami, speelde Wade nul. Zelfs in game twee, met Darius Garland uit, zag Cedi Osman minuten in plaats van Wade.

Wade heeft niet goed gespeeld sinds hij de minuten van Kevin Love opnam. Schieten onder de 20% van drie sinds Love om uitkoop vroeg, is niet goed genoeg. Het zou Wade op de bank zetten in de play-offs en nu Cleveland zijn rotatie nu aanscherpt ter voorbereiding op de play-offs, is het nu logisch.

Stevens, ter vergelijking, weet wie hij is en treedt op. Hij is niet de spacer die Wade is (tenminste als Wade shots maakt), maar hij concurreert, snijdt en heeft een aantal schoten in pull-ups in het middensegment. Hij neemt ook open driepunters - iets wat Wade niet deed voordat hij op de bank ging.

Stevens kan ook verdedigen tegen grotere vleugels. Hij zal ze niet opsluiten, maar hij zal ze laten werken en voor ze blijven om ze een omstreden schot te laten maken. Wade is in orde op die plekken, maar Stevens heeft een krachtvoordeel dat helpt. Het was opmerkelijk om te zien hoe hij het ophield tegen Butler. Hij haalde Butler niet uit het spel, maar hij was groot genoeg om te voorkomen dat Butler een harde pull-up zou maken in plaats van naar binnen te rijden om contact te maken en een fout te maken. Met Wade op die plek zou Butler zijn aangevallen.

Ricky Rubio is aan het versnellen

Rubio speelde een seizoen hoog 25 minuten tegen de Heat Friday en sloot de wedstrijd af voor Cleveland. Het is een teken dat de Cavs meer aan zijn bord toevoegen.

Maar het is nog steeds opmerkelijk vanwege hoe voorzichtig de Cavs zijn geweest met Rubio sinds hij op 12 januari debuteerde. Hij heeft dit seizoen geen back-to-back gespeeld. (Cleveland's laatste is volgende week en het is onduidelijk of Rubio in beide wedstrijden zal spelen.) Voor vrijdag was zijn hoogste seizoen in minuten op woensdag 22 minuten. Met inbegrip van vrijdag had hij het hele seizoen slechts één keer meer dan 20 minuten gespeeld.

Rubio is nog niet helemaal terug - hij beweegt nog steeds als een 32-jarige die na een tweede ACL-jaar in het spel weer op volle kracht werkt. Zijn offensieve cijfers zijn niet goed.

"Hij komt eraan", zei Cavs-hoofdcoach JB Bickerstaff eerder deze week. 'Eh, weet je, nogmaals, het gaat om kansen voor hem en gewoon, je weet wel, ritme en timing en al die dingen. Ik denk dat hij steeds beter zal worden naarmate hij meer minuten krijgt, hoe meer kansen hij krijgt met zijn teamgenoten, hoe meer herhaling tegen tegenstanders en dat soort dingen. Dus ik denk dat hij de goede kant opgaat, maar ik denk niet dat hij nog honderd procent Ricky is.”

Maar hij weet waar hij moet verdedigen en speelt groots - zijn frame stelt hem in staat om drives en wissels vast te houden wanneer hij op vleugels terechtkomt. De aanval moet nog komen voordat hij de Rubio is die de Cavs nodig hebben om hun slag te slaan. Maar toegenomen minuten suggereren dat de Cavs het gevoel hebben dat hij fysiek een punt bereikt waar dat mogelijk is.

De Cavs voelen zich voorbestemd voor het vierde reekshoofd

Behoudens iets onverwachts, voelt Cavs vs. Knicks in een 4-5 matchup opgesloten.

Op de vierde plaats staan ​​de Cavs 2.5 games voor op de Knicks - een redelijke voorsprong met nog 13 games te gaan. Cleveland staat ook 3.5 wedstrijden achter op het als derde geplaatste Philadelphia. De Cavs bevinden zich ertussenin.

Het zou kunnen veranderen. Op basis van de sterkte op schema hebben de Cavs het gemakkelijkste schema over van alle NBA in de NBA. De 76ers hebben het op twee na moeilijkste schema; zij Knicks hebben de achtste gemakkelijkste. Cleveland organiseert ook Philadelphia op 15 maart en de Knicks op 31 maart. Beide wedstrijden kunnen implicaties hebben voor het klassement.

Maar het zou wilde schommelingen zijn om dat te laten gebeuren. Toen de Cavs op 10 maart verloren van de Heat, versloegen de 76ers de Trail Blazers en sloeg Joel Embiid een wedstrijdwinnaar. Die dag verstevigde de positionering van de play-offs alleen maar verder.