Minnesota Vikings gebruiken late piek om de zesde overwinning op rij te behalen

De Minnesota Vikings speelden een van hun meest ongeïnspireerde voetbalwedstrijden van het seizoen. Maar in het laatste kwart, met een achterstand van 10 punten en een van de meest meedogenloze verdedigingen die het team dit jaar heeft gezien, keerden de Vikingen de zaken om, vochten hun hart uit en wonnen hun zesde wedstrijd op rij.

De comeback werd gekenmerkt door een onstuimige onderschepping en scherpe return door Harrison Smith, een uitstekende vangst van de touchdown door Dalvin Cook terug te rennen en wat ruw leiderschap door Kirk Cousins. Het werd ook bekroond door een messcherp spelbeheer door Kevin O'Connell, die inging tegen een lang gekoesterd voetbalprincipe dat je geen punten van het bord haalt - vooral leidende punten in de laatste fasen van het spel.

Toch is dat precies wat O'Connell deed en het was meer dan alleen een moedige beslissing. Het was het juiste om te doen.

Neven hadden een onvolledige pass gegooid op de eerste play na de waarschuwing van twee minuten, waardoor de Vikingen een 4 . kregenth-and-goal op de Washington 4 met een gelijkspel van 17-17. Hoewel het een gemakkelijke beslissing was om placekicker Greg Joseph naar buiten te sturen om een ​​velddoelpunt van 22 yard voor de leiding te proberen, werden de commandanten gemarkeerd voor onnodige ruwheid in het spel.

Dat betekende dat de Vikingen een primeur hadden en tijd buiten de klok konden lopen, maar ze moesten de leidende punten van het bord halen. Washington had slechts één time-out, dus Joseph schopte zijn tweede-go-ahead velddoelpunt met nog 16 seconden te gaan. Hij maakte een velddoelpunt van 28 yard met nog slechts 12 seconden te gaan.

De Commanders voerden één play uit en kwamen niet buiten de lijnen, waardoor de Vikings een overwinning van 20-17 en een 7-1 record opleverden, waardoor ze een enorme voorsprong van 4 1/2 wedstrijd op de Packers and Bears in het NFC-noorden hebben.

Voorafgaand aan het laatste kwart leek het team van O'Connell te slaapwandelen. Cousins ​​had een pass van TD naar Justin Jefferson gegooid bij het openingsbezit, maar de aanval van Minnesota was voor het grootste deel van de wedstrijd ten dode opgeschreven. Washington's pass rush boekte een duidelijke overwinning op de aanvallende lijn van Minnesota, en Cousins ​​leek voor grote delen van het spel in overlevingsmodus te zijn.

Hij had laat in de eerste helft een interceptie gegooid die verhinderde dat een velddoelpunt werd geprobeerd, en de Washington Front Seven strafte hem met verschillende grote treffers. Hij eindigde het spel door 20 van de 40 passen voor 265 yards te voltooien met een paar TD-passen.

"We vinden manieren om te winnen," zei Cousins. "We malen door en blijven proberen ze eruit te trekken."

O'Connell waardeerde dat Cousins ​​in de late stadia doorkwam na een ruwe behandeling gedurende de tweede helft.

"Voor onze QB om daar te staan ​​en op zijn best te zijn wanneer we hem echt nodig hebben," zei Kevin O'Connell, "ik denk niet dat dat toeval is."

Cousins ​​kreeg nogal wat steun van zijn nieuwe tight-end TJ Hockenson. De voormalige leeuw ving negen passen voor 70 yards, en zijn grootste vangst was een 10-yard receptie die het winnende velddoelpunt van Joseph opleverde.

De Vikingen hebben manieren gevonden om te winnen en dat is maar goed ook. Maar de manier waarop ze het deden tegen de Commanders is misschien wel de meest positieve ontwikkeling dit seizoen. Ze weigerden te accepteren dat de nederlaag op handen was en ze vochten om uit een gat te graven.

Washington is misschien geen eliteteam, maar ze zijn sterk, fysiek en hadden het momentum van een overwinningsreeks van drie wedstrijden. Ze gaven het spel niet weg. De Vikingen namen het gewoon aan.

Nu komt de uitdaging om het hoofd te bieden aan twee uitstekende tegenstanders in Buffalo en Dallas. Het zal een veel moeilijkere opdracht worden, maar de overwinning op de Commanders toonde aan dat ze bereid zijn terug te slaan als het spel op het spel staat.

Dat was de afgelopen twee jaar niet het geval, en het geeft echte hoop dat een 7-1-start niet zomaar een luchtspiegeling is.