Minnesota Vikings maken het 5 rechte overwinningen, maar het schema wordt veel moeilijker

Het zag ernaar uit dat dit een gemakkelijke wedstrijd zou worden voor de Vikings, aangezien ze een team van Arizona Cardinals ontvingen dat 3-4 was en een van de zachtste verdedigingen in de competitie had.

Arizona had 176 punten ingeleverd en het leek alsof het teruglopen van Dalvin Cook en wijdverbreide Justin Jefferson in staat zou zijn om vrij en gemakkelijk naar het tweede niveau te rennen.

Ja, de aanwezigheid van een quarterback met veel geld Kyler Murray en zijn $ 12.6 miljoen cap hit en een nog groter geld-brede ontvanger DeAndre Hopkins en zijn cap-nummer van $ 15.7 miljoen betekenden dat de verdediging zou worden getest. Er was echter geen reden om aan te nemen dat de Vikingen deze tegenstander relatief gemakkelijk zouden verslaan.

Een andere factor had de aandacht van de Vikingen en hun fans getrokken. De Cardinals hadden de Vikingen in Minnesota niet meer verslagen sinds 1977, toen Jimmy Carter president was. De Cardinals noemden St. Louis nog steeds thuis en die wedstrijd werd buiten gespeeld in het oude Metropolitan Stadium. Bud Grant was nog steeds de hoofdcoach van de Purple, terwijl de quarterback-matchup in deze 27-7 Cardinals-overwinning Fran Tarkenton vs. Jim Hart was.

Dat was lang geleden en de 2022-versie van de Cardinals gaf de Vikingen alles wat ze wilden gedurende 60 minuten. De Vikings profiteerden echter van twee Murray-onderscheppingen en een gedempte punter die veranderde in een herstel in Minnesota en eindigde met een 34-26 overwinning.

De Vikings keerden terug van hun afscheidsweek om te doen wat ze regelmatig hebben gedaan gedurende het eerste jaar van Kevin O'Connell als NFL-hoofdcoach. Ze spelen geen dominant voetbal, maar doen net genoeg om met de overwinning weg te komen. Dit 6-1 team staat stevig op de eerste plaats in de NFC North en ze hebben vijf wedstrijden op rij gewonnen na hun verlies in week 2 tegen de ongeslagen Philadelphia Eagles.

O'Connell heeft gepredikt dat zijn team de kleine dingen doet die tot de overwinning leiden door de laatste minuten van de eerste helft onder controle te houden, goed te presteren in het trapspel en weg te blijven van dure penalty's. De Vikings faalden op al die gebieden tegen Arizona, maar wisten toch met de overwinning weg te komen.

De Vikings waren al vroeg het betere team, maar Murray gooide een 6-yard TD pass naar Hopkins met nog 47 seconden te gaan in de eerste helft. Placekicker Greg Joseph had een lange velddoelpoging geblokkeerd in het laatste spel van de helft, en nog belangrijker, hij miste een extra punt in het vierde kwart dat de Vikings een voorsprong van twee punten zou hebben gegeven. Ze werden ook opgeroepen voor 10 penalty's die resulteerden in 86 yards in verliezen.

Het succes van Minnesota in de rode zone stelde hen echter in staat om die tekortkomingen te overwinnen. Ze scoorden in alle vijf de rode zone kansen tegen Arizona, waaronder een 17-yard Kirk Cousins ​​TD run om het scoren te beginnen.

Het schema wordt veel moeilijker te beginnen met hun wedstrijd in week 9 in Washington, en hun zwakke punten in de verdediging zullen zeker worden getest - zo niet blootgelegd.

Nadat ze de commandanten hebben ontmoet, reizen de Vikingen naar Buffalo, ontvangen de Cowboys en volgen dat met thuiswedstrijden tegen de Patriots en Jets.

Dat stuk van het schema zal een handschoen zijn, tenminste in vergelijking met wat ze tot nu toe in het seizoen hebben meegemaakt. Het vereist dat de Vikingen de klok aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft beheersen, verbetering laten zien in het schoppenspel en de straffen vermijden die zoveel problemen veroorzaakten tegen Arizona.

De winnende formule voor O'Connell is vastgesteld en zijn team heeft zich volledig ingekocht. Ze konden die voorgeschreven route tegen de Cardinals niet volgen en toch wonnen.

Het is een kwestie van de komende vijf weken weer aan het script werken en profiteren van elke pauze die ze krijgen om een ​​team op de eerste plaats te blijven - en een team met geweldige ambities na het seizoen.