Messi wint eerste WK-titel terwijl Argentinië Frankrijk verslaat met strafschoppen

Topline

Lionel Messi leidde Argentinië naar de WK-titel in een spannende wedstrijd tegen Frankrijk die eindigde in strafschoppen na een 3-3 gelijkspel, na een hattrick van doelpunten van de Franse Kylian Mbappé die niet genoeg waren om de zoektocht van de Argentijnse legende naar de trofee tegen te gaan .

Belangrijkste feiten

De spannende wedstrijd, waarin Argentinië het eerste uur Frankrijk domineerde met een 2-0 voorsprong, werd een nagelbijter vanaf de 80e minuut toen Kylian Mbappé uit Frankrijk twee doelpunten scoorde in minder dan twee minuten.

Het 2-2 gelijkspel maakte een einde aan de reguliere speeltijd, waardoor de wedstrijd in verlenging terechtkwam waarin Messi zijn tweede doelpunt scoorde, om zijn team een ​​3-2 voorsprong op Frankrijk te geven.

Mbappé mocht echter niet achterblijven: het volgende grote ding van de sport scoorde een derde doelpunt - en werd de eerste speler die ooit een hattrick scoorde in de WK-finale - en bracht de wedstrijd opnieuw gelijk op 3-3, waardoor het strafschoppen kreeg. , waarin Frankrijk twee pogingen miste en Argentinië de titel opleverde.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Messi, de grootste legende van de sport en een van de meest gedecoreerde spelers, nog geen WK-titel gewonnen toen hij zijn 35e verjaardag passeerde en de typische pensioenleeftijd voor professionele spelers naderde.

Belangrijke achtergrond

Messi - algemeen beschouwd als de grootste van zijn generatie - nam het op tegen een Franse aanval onder leiding van de 23-jarige Kylian Mbappé, door velen beschouwd als de erfgenaam van de Argentijnse ster die duidelijk de beste speler ter wereld is. Messi en Mbappé kwamen in de finale als de gezamenlijke leiders van de doelpuntenlijst van het toernooi met elk vijf goals plus respectievelijk drie en twee assists. Met deze overwinning heeft Messi nu elke grote trofee in de voetbalsport gewonnen. De dubbele doelpunten van de Argentijnse talisman zullen ook een grote bijdrage leveren aan het uitdrijven van de geest van een teleurstellend optreden in de finale van 2014, waar Argentinië met 0-1 verloor van Duitsland nadat hij kort na de rust een kans had gemist om te scoren. Het resultaat betekent ook dat geen enkel team back-to-back World Cups heeft gewonnen sinds het Braziliaanse team uit 1962 onder leiding van de legendarische Pelé.