Leroy Sané schittert in historische 5-0 overwinning van Bayern München op Plzen

Bayern München heeft weer een stukje Champions League-geschiedenis toegevoegd aan hun reeds glorieuze clubrecord. Dinsdag versloeg de Rekordmeister Viktoria Plzen met 5-0 dankzij doelpunten van Leroy Sané (7' en 50'), Serge Gnabry (13'), Sadio Mané ( en Eric-Maxim Choupo-Moting (59').

De overwinning verlengt de ongeslagen reeks van Bayern München in de Champions League tot 31 wedstrijden. Eén meer dan Real Madrid's record van 30 wedstrijden tussen 2012 en 2017. De laatste keer dat de Rekordmeister een wedstrijd verloor, was op 27 september 2017, toen ze met 3-2 werden verslagen door Paris Saint-Germain.

Sindsdien heeft Bayern 28 wedstrijden gewonnen en drie gelijk gespeeld. De Rekordmeister heeft nu ook de laatste tien wedstrijden gewonnen, waarvan acht zonder toegevingen. Het is een opmerkelijk record dat volgende week nog kan worden verlengd als Bayern naar Plzen afreist voor de terugwedstrijd tegen Viktoria.

Een overwinning op Viktoria werd niet per se als een gegeven beschouwd. De Tsjechische kant is misschien wel de zwakste van de drie tegenstanders, maar voor de overwinning van afgelopen vrijdag op Bayer Leverkusen was Bayern puntloos in vier Bundesliga-wedstrijden. De Rekordmeister versloeg Gladbach (1-1), Stuttgart (1-1), Union Berlin (2-2) en Augsburg (0-1), allemaal teams die een vergelijkbare defensieve instelling hadden als de Tsjechische kampioenen.

Maar net als tegen Leverkusen maakte aanvaller Sané het verschil voor Bayern. Vrijdag scoorde de aanvaller in de derde minuut tegen Leverkusen; Dinsdag had hij vier minuten langer nodig om de score te openen. In beide gevallen waren de vroege doelpunten echter in de kaarten van Bayern, wat leidde tot een snelle opeenvolging van doelpunten die de wedstrijd na 21 minuten in wezen afsloten.

"Dat is de sleutel en iets dat we ook van vorig seizoen hebben geleerd", zei Julian Nagelsmann na de wedstrijd (citaat via Genpressing). “Een vroeg doelpunt is belangrijk; natuurlijk zou ik ook een laat doelpunt maken. Maar de eerste 20 minuten zijn erg belangrijk om een ​​bord te zetten en de weg vrij te maken om succesvol te zijn in een wedstrijd.”

Sané was in feite cruciaal voor Bayern om een ​​einde te maken aan hun puntloze droogte in de Bundesliga. "Ik denk dat hij begreep wat wij en de toeschouwers van hem eisen en van hem houden", zei Hasan Salihamidzic, sportdirecteur van Bayern München in de mixed zone na de wedstrijd. "Als hij helpt in de verdediging en in de toekomst naar zijn sterke punten speelt, kan hij een van de beste spelers zijn."

Een vroeg doelpunt tegen Leverkusen en vier doelpunten in drie Champions League-wedstrijden, waarvan twee in de koppelingswedstrijden tegen Inter Milaan en Barcelona. Sané heeft zijn waarde laten zien bij Bayern München.

Dat is goed nieuws voor de club. Bayern betaalde $ 66 miljoen voor de vleugelspeler in 2020, maar er waren enkele gedachten over Sané deze zomer - Man United was geïnteresseerd. Die gedachten zijn nu helemaal weg, met Bayern meer dan blij om hun ster vooruit te houden na de recente uitstekende prestaties.

En hoe zit het met het UCL-record in de groepsfase? "Dat is leuk om te hebben", zei middenvelder Leron Goretzka met een grote glimlach op zijn gezicht. Belangrijker zijn de huidige prestaties en de komende Klassiker tegen Borussia Dortmund.

Manuel Veth is de gastheer van de Bundesliga Gegenpressing Podcast en de Area Manager USA op Transfermarkt. Hij is ook gepubliceerd in de Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA en verschillende andere verkooppunten. Volg hem op Twitter: @Manuelveth