Kemba Walker draait de klok terug in eerste start met Dallas Mavericks

De Dallas Mavericks gokten toen ze eind november Kemba Walker contracteerden. De voormalig viervoudig All-Star, met een geschiedenis van knieblessures, was uit de competitie. Maar Dallas was wanhopig op zoek naar een aanvullende point guard en Walker was beschikbaar.

Zaterdagavond in Cleveland, op de tweede avond van een back-to-back met drie starters uit, kreeg Walker zijn eerste echte kans om te spelen. Terwijl de Mavericks te kort kwamen in een verlies van 100-99 overuren tegen de Cavaliers, begon Walker aan de wedstrijd, speelde aanzienlijke minuten en toonde flitsen van de bewaker die hij ooit was.

“Ik voelde me redelijk goed. We zullen zien hoe ik me morgen voel", zei Walker na de wedstrijd tegen de media. 'Het is lang geleden. Ik voelde me daar heel goed, echt goed.

Walker ijsbeerde de Mavericks de hele nacht en speelde bijna 42 minuten. Hij sloot de avond af met een game-high van 32 punten, vijf rebounds en zeven assists, terwijl hij 12 van zijn 25 schoten scoorde. Zijn grootste kans van de wedstrijd kwam met nog 3.5 seconden te gaan in het vierde kwartaal, met een achterstand van twee op Dallas.

Terwijl Jarrett Allen, het centrum van Cavaliers, hem op de rechtervleugel bewaakte, maakte Walker een paar gekruiste dribbels en kwam hij gemakkelijk langs Allen. Hij had op dat moment een duidelijk pad naar de rand en legde de bal erin om de wedstrijd gelijk te trekken op 96. Zijn emmer zou uiteindelijk verlenging afdwingen.

"Ik vond dat Kemba fantastisch werk deed door de aanval te leiden, jongens erbij te betrekken en hun verdediging onder druk te zetten", zei Mavericks-hoofdcoach Jason Kidd. "Hij had de bal laat, kwam bij de vrije worplijn."

Voor zaterdagavond was Walker in slechts twee wedstrijden verschenen sinds hij bij de Mavericks kwam, hij speelde in totaal iets meer dan 32 minuten en scoorde 14 punten. Zijn uitbarsting van 32 punten was het hoogste aantal dat hij in een wedstrijd heeft gescoord sinds 23 december 2021, toen hij 44 punten liet vallen op de Washington Wizards als lid van de New York Knicks.

"Ik doe echt gewoon wat me gevraagd wordt", zei Walker. “Daarvoor ben ik hier, om elke rol te vervullen die ze me nodig hebben. Telkens wanneer mijn naam wordt genoemd, probeer ik gewoon klaar te staan.

Walker was zaterdagavond klaar. Of zijn prestatie voldoende is om meer speeltijd te rechtvaardigen, is aan Kidd om te beslissen, maar voor tenminste één nacht was Walker in staat om de klok terug te draaien, een oogverblindende prestatie neer te zetten en de gok van de Mavericks het risico waard te maken.