Golfer Scottie Scheffler wint eerste Masters - en Woods wordt 47e

Topline

Scottie Scheffler - de nummer 1 golfer ter wereld - breidde zijn dominantie uit door zondag het 86e jaarlijkse Masters-toernooi te winnen, Rory McIlroy op de tweede plaats te verslaan door het toernooi 10 onder par te eindigen en zijn eerste overwinning in een groot kampioenschap te claimen. terwijl vijfvoudig winnaar Tiger Woods enorm worstelde met zijn parttime terugkeer in de sport.

Belangrijkste feiten

Scheffler werd de tiende jongste winnaar van het prestigieuze toernooi en claimde zijn eerste groene jas toen hij 25 jaar en tien maanden oud was, vier jaar ouder dan Tiger Woods toen hij zijn eerste Masters won op 21-jarige leeftijd in 1997 - de jongste ooit ooit. Het.

Ondanks de late stijging van McIlroy op zondag om zeven onder par te eindigen, ontging het groene jack hem opnieuw, waardoor hij een Masters-overwinning miste in zijn 14e optreden op het toernooi, hoewel de tweede plaats van zondag een beste carrière was voor de 32-jarige. oud, die minstens één keer heeft gewonnen bij elk ander groot golftoernooi.

Collin Morikawa, de winnaar van vorig jaar, eindigde als vijfde op vier onder par.

Woods, 46, eindigde eerder zondag als 47e in het toernooi - een van de slechtste resultaten uit zijn carrière - maar beloofde opnieuw te spelen op de British Open in juli.

Groot nummer

$ 2.7 miljoen. Dat is het prijzengeld dat Scheffler mee naar huis neemt van de Augusta National Golf Club, het grootste deel van de beurs van $ 15 miljoen van de Masters.

Belangrijke achtergrond

Nadat hij in februari 2021 door een auto-ongeluk ernstige beenblessures opliep, zei Woods dat hij parttime aan toernooien zou deelnemen. De Masters van deze week was zijn eerste competitieve optreden sinds de Masters van 2020 anderhalf jaar geleden.

Waarop moet ik letten?

Het PGA Championship, het volgende grote golftoernooi, begint op 19 mei in de Southern Hills Country Club in Tulsa, Oklahoma. De US Open volgt op 16 juni vanaf de Country Club in Brookline, Massachusetts. Na de Masters van zondag, Woods vertelde Sky Sports hij wist niet zeker of hij in een van de komende majors zal spelen, maar bevestigde dat hij zal spelen op de British Open in juli: "Het is mijn favoriete golfbaan ter wereld", zei Woods over de Old Course in St. Andrews, waar de British Open zal plaatsvinden, "dus ik zal er zijn voor die ene, maar alles daar tussenin weet ik niet."