Europa League Playoff-resultaat, spelersbeoordelingen, wat we hebben geleerd

FC Barcelona nam het donderdag op tegen Manchester United in de terugwedstrijd van de Europa League. Hier is het resultaat, enkele spelersbeoordelingen en wat we hebben geleerd van de gelijkspel.

Manchester United 2-1 FC Barcelona

Fred, 47′ Lewandowski, 18′

Antonius, 73′

Manchester United wint met 4-3 op totaal en gaat door naar de laatste 16.

Marc-Andre ter Stegen

Maakte een vroege belangrijke stop van Bruno Fernandes, maar hij kon weinig doen met beide goals van United. 7

Alejandro Balde

Betrapt door Fernandes toen de Portugees er in het begin bijna 1-0 van maakte, maar geleidelijk verbeterde hij naar voren. Won de strafschop Lewandowski bekeerde en menig applaus voor een onberispelijke eerste helft. Na de pauze kon hij de schuld krijgen van zijn positionering op de goals van Fred en Antony, maar dat gold ook voor anderen. 6

Andreas Christensen

Had een stabiele eerste helft en was cruciaal om Antony van zijn schot in de tweede helft af te houden toen de jongere United op voorsprong wilde zetten. Voordat hij het uiteindelijk deed, tenminste. 7

Ronald Araujo

Fantastische omgang met Marcus Rashford wanneer de spits van Europa in de eerste helft centraal kopte. Kon niets doen om het tij te keren toen United het overnam in zijn 100ste cluboptreden. Maakte een grote uitdaging tegen de 80 minuten om te voorkomen dat de achterstand groter werd. 7

Jules Koundé

Kreeg een schrik met een minuut achterstand nadat Luke Shaw op zijn voet stampte. Behandelde Rashford veel beter als rechtsback dan in de heenwedstrijd, maar was aanvankelijk een beetje verkwistend met zijn passes op het veld. Barca bijna op 2-1 voorsprong met een fantastische kopbal die David De Gea over de lat tikte. 6

Franck Kessie

Probeerde Casemiro te laten weten dat hij er was, maar maakte binnen 10 minuten een overtreding op de Braziliaan in een gevaarlijk gebied. Was altijd fysiek wanneer dat nodig was, maar liet het ruige werk achter zich om naar voren te treden in een geavanceerde aanvallende rol. Altijd koppelend spel in zijn beste prestatie in een Barca-shirt tot nu toe in de eerste helft. Testte De Gea in de tweede helft vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zakte af, net als Barca in het algemeen. 7 – MAN VAN DE WEDSTRIJD

Sergio Busquets

Teruggekeerd van een blessure en hoewel hij vaak sneller was, maakte hij uitstekende tackles in de eerste helft in het midden van het park wanneer dat nodig was met deskundig positioneel bewustzijn. Hoe minder er werd gezegd over het begin van zijn tweede helft, hoe beter toen hij werd overspoeld door Fred en Casemiro. 6

Frenkie de Jong

Goed verdedigd in de eerste helft om spelers als Balde te dekken toen ze hoog aanvielen. Begon belachelijke passes, duels en dribbelstatistieken te verzamelen om te laten zien waarom United hem deze zomer zo graag wilde hebben. Begon slap in de tweede helft en moet misschien een beetje schuld op zich nemen voor de gelijkmaker van Fred. Maar als enige middenvelder die terugkijkt, zou dat hard zijn. Was er altijd als United aanviel, als het hun beurt was om te domineren in de tweede helft. 7

Sergi Roberto

Geplaatst in de rol van valse linksbuiten, meestal bewoond door Gavi op het teamblad. Kwam meer centraal, en hoewel hij het tempo van de jongere miste, probeerde hij zijn intensiteit te evenaren door altijd te proberen druk uit te oefenen en terug te volgen. Ongetwijfeld de beste speler van de eerste helft samen met Kessie, en kreeg in de eerste 10 minuten van de tweede helft geel voor zijn aandeel in een gevecht tussen beide teams. Na 70 minuten vertrokken naar Ferran Torres. 7

Robert Lewandowski

Deed niets tot de penalty die Barça met 1-0 op voorsprong zette en even later. Fluffed een kans op gelijkmaker in blessuretijd. Over het algemeen weer een verontrustende prestatie in zijn post-WK-repertoire. 5

Raphinha

Hij sneed naar binnen op de rand van het strafschopgebied met zijn eerste balcontact, maar kon zijn schot niet onderdrukken. Dat kon hij ook niet toen hij goed aansloot bij Roberto die de rust naderde. Van de bal gespierd door Fernandes in de aanloop naar Antony's doel dat de stand op 2-1 bracht en snel daarna naar Ansu Fati ging. 5

Wat we hebben geleerd

Het maakt niet uit wie er beschikbaar is, geblesseerd of geschorst, vier middenvelders met één pure vleugelspeler is duidelijk de beste keuze voor Xavi.

Met Pedri en Gavi uitgeschakeld, waren hun vervangers in Kessie en Roberto de beste spelers van de eerste helft, aangezien Barça hun gastheren volledig domineerde.

Ze kwamen echter een beetje traag uit voor de tweede '45 en lieten United terugkomen in het spel terwijl ze het zelf nooit meer onder controle kregen omdat ze werden gepest door de Premier.PINC