Duo scoort 3 doelpunten in Ronaldo's chaotische debuut in Saoedi-Arabië

Topline

Voetbal iconen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi verblufte donderdag een menigte in Saoedi-Arabië in wat misschien wel de laatste wedstrijd tussen de twee legendes zou kunnen zijn, waarbij Ronaldo tweemaal scoorde in zijn langverwachte debuut voor een Saoedisch voetbalteam nadat Messi het eerste doelpunt van de chaotische wedstrijd maakte.

Belangrijkste feiten

Ronaldo, 37, was de aanvoerder van een all-star team met spelers van zijn club, Al Nassr, en mede-Riyadh-team Al Hilal, terwijl Messi, 35, in de rij stond voor de Franse club Paris Saint-Germain in de vriendschappelijke wedstrijd in een volgepakte King Fahd International Stadion.

Messi opende de score in de derde minuut, terwijl Ronaldo scoorde vanaf de penaltystip in de 34e minuut en opnieuw vlak voor rust.

Ronaldo werd in de 61e minuut uit de wedstrijd gewisseld, terwijl Messi een minuut later van het veld werd gehaald.

PSG won de heen-en-weer wedstrijd met 5-4, ondanks dat verdediger Juan Bernat in de 39e minuut een rode kaart kreeg.

Waarop moet ik letten?

Ronaldo speelt zondag zijn eerste wedstrijd in de Saoedische competitie, als Al Nassr het opneemt tegen Al Ettifaq.

Wat we niet weten

Het is niet duidelijk of Messi en Ronaldo ooit nog tegen elkaar zullen spelen. Al Nassr zal het hele jaar waarschijnlijk slechts in een handvol vriendschappelijke wedstrijden tegen Europese tegenstanders spelen, terwijl Messi gekoppeld naar een toekomstige verhuizing naar Major League Soccer-team Inter Miami, waardoor een wedstrijd tussen de twee nog onwaarschijnlijker zou worden.