Davies, Musiala en Choupo-Moting schrijven krantenkoppen terwijl Bayern Augsburg met 5-2 verslaat

De DFB Pokal of German Cup is speciaal, en woensdagavond was niet anders toen Augsburg Bayern München ontving in wat een spektakel zou worden voor de fans. Bayern zou de wedstrijd met 5-2 winnen dankzij doelpunten van Eric-Maxim Choupo-Moting (27' en 52'), Joshua Kimmich (53'), Jamal Musiala (74'), Alphonso Davies (91') met Mads Pedersen ( 9') en Dayot Upamecano (OG 65') scoren voor Augsburg.

Een paar dingen vielen op in de WWK Arena in Augsburg. Bayern München worstelt nog steeds als het gaat om verdedigen, maar is nu, in tegenstelling tot eerder in het seizoen, in staat om hun tegenstanders opnieuw te verslaan.

Veel daarvan is te danken aan het feit dat Musiala weer 100% fit is en nu een griezelige relatie aan het ontwikkelen is met Canadian Davies, zowel op als buiten het veld. Davies sprak zich eerder deze week uit over het feit dat Musiala en niet Gavi van Barcelona de Kopa Award van France Football had moeten winnen, uitgereikt aan de beste jonge speler ter wereld.

"Ze hebben je misschien je Kopa Trophy ontzegd, maar ze zullen je je toekomstige Ballon d'Or niet ontzeggen", twitterde Davies op Twitter. "Phonzy is als een grote broer voor mij," zei Musiala toen tegen beeld verslaggever Tobi Altschäffl na de wedstrijd. "Zijn woorden verrasten me, maar maakten me ook blij. Het is het doel van elke speler om ooit de Ballon d'Or te winnen."

De twee maakten er samen 2-4 van op een moment dat Augsburg dreigde terug te komen in de wedstrijd. Davies won de bal bij de hoekvlag, dribbelde vervolgens naar het centrum, waar hij Musiala zag, en de tiener scoorde vervolgens met een fantastische finish vanuit het strafschopgebied. Het was een koppelingsdoelpunt op het juiste moment en eindigde een oplevende Augsburgse kant.

Toch was hoofdtrainer Julian Nagelsmann niet helemaal tevreden over de wedstrijd. "Ik zou zeggen dat het een klassiek bekerspel was met veel heen en weer", zei Nagelsmann. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd; de eerste tien minuten waren niet goed. We waren erg slordig en wonnen te weinig duels. Toen hadden we genoeg kansen om de wedstrijd vroeg voor rust te doden."

Het positieve voor Nagelsmann zal echter zijn dat Bayern erin slaagde terug te komen van een achterstand, iets waar zijn ploeg eerder dit seizoen soms mee worstelde. De bondscoach van Bayern heeft er eerder in het seizoen op gewezen dat de eerste 20 minuten van een wedstrijd voor zijn ploeg van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat de tegenstander zich niet in zijn eigen lot kan verschansen.

Augsburg had zeker die kans en het duurde tot de 27e minuut voor Bayern een oplossing vond. Maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden waar ze moeite hadden om nog meer doelpunten te vinden, bleef de Rekordmeister deze keer meedogenloos en hamerde vijf doelpunten voorbij Augsburg.

"Helaas hebben we veel kansen gemist", zei Nagelsmann. “Toen hadden we een goede rustanalyse en hebben we dingen aangepakt. De 20 minuten na de pauze was heel erg goed. Dat was een zeer goede reactie, met een zeer goede persing.”

Davies en Musiala waren zeker de sleutels in deze periode in de tweede helft. Maar zij waren niet de enige reden voor Bayern om dit om te draaien. In Choupo-Moting lijkt Nagelsmann eindelijk de juiste man te hebben gevonden om de leegte van Robert Lewandowski te vullen.

De Kameroener maakte nu vier doelpunten en twee assists in zijn laatste vier wedstrijden voor Bayern. In twee van die wedstrijden, tegen Freiburg (5-0) in de Bundesliga en nu tegen Augsburg, begon Choupo-Moting, en zijn prestaties zullen hem een ​​argument hebben gegeven om meer speeltijd te krijgen.

Nagelsmann lijkt het daar niet mee eens te zijn. “Over het algemeen is niemand een gegarandeerde starter; we willen de concurrentie bijhouden', zei Nagelsmann. “Maar hij heeft vandaag een zaak voor zichzelf gemaakt. Het tweede doelpunt was een klassieke nee. 9 doelpunt; hij was precies op de goede plek.”

Afgezien van de samenwerking tussen Musiala en Davies, is de heropleving van Choupo-Moting nog een afhaalmaaltijd van de laatste paar games. Of het zo blijft, valt nog te bezien, maar dat zullen we dit weekend al weten, wanneer Bayern Hoffenheim treft in de Bundesliga.

Manuel Veth is de gastheer van de Bundesliga Gegenpressing Podcast en de Area Manager USA op Transfermarkt. Hij is ook gepubliceerd in de Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA en verschillende andere verkooppunten. Volg hem op Twitter: @Manuelveth