Brazilië verslaat Zuid-Korea met 4-1 en gaat door naar kwartfinales

Topline

Brazilië heeft Zuid-Korea maandag uitgeschakeld in het WK-toernooi om door te gaan naar de kwartfinales. Het is de achtste keer op rij dat het meest succesvolle team in de WK-geschiedenis zich heeft gekwalificeerd voor de ronde.

Belangrijkste feiten

Vinicius Junior uit Brazilië scoorde slechts zeven minuten na de eerste helft van de wedstrijd tegen Zuid-Korea, gevolgd door Neymar met een strafschop en doelpunten van Richarlison en Lucas Paqueta.

Neymar, met 77 doelpunten voor het nationale team van Brazilië, heeft er nog maar één nodig om de Braziliaanse voetballegende Pelé te binden voor de titel van hoogste scorer aller tijden (7 van die doelpunten waren tijdens een WK).

Hoewel de achterhoede van Zuid-Korea het moeilijk had om zich te verdedigen tegen de aanvallen van Brazilië, scoorde Seung-Ho Paik in de tweede helft om de stand op 4-1 te brengen.

Verrassend feit

Brazilië heeft vijf World Cups gewonnen, het meeste van alle landen in de toernooigeschiedenis.

Waarop moet ik letten?

Op vrijdag neemt Brazilië het in de kwartfinales op tegen Kroatië, dat doorging naar de volgende ronde na een 3-1 overwinning op Japan na strafschoppen na een 1-1 gelijkspel. Als Brazilië Kroatië verslaat, staan ​​ze vrijdag in de halve finale tegenover de winnaar van het duel tussen Argentinië en Nederland.

Belangrijke achtergrond

De 11 teams die maandag overblijven in het toernooi zijn Brazilië, Nederland, Argentinië, Frankrijk, Engeland, Kroatië, Brazilië, Marokko, Spanje, Portugal en Zwitserland. De VS waren uitgeteld door Nederland op zaterdag. Kroatië, Nederland, Argentinië, Engeland en Frankrijk hebben hun plek in de kwartfinales van het toernooi al veiliggesteld, waardoor de zes overgebleven teams moeten strijden om de drie resterende slots. Zondag 18 december staat de WK-finale op het programma.

Groot nummer

$ 440 miljoen. Dat is hoeveel in prijzengeld FIFA zal uitdelen aan de 32 nationale teams die deelnamen aan het WK, inclusief $ 42 miljoen aan de winnaar.