Baltimore Ravens biedt herinnering aan kampioenschapsformule in week 8 Win

In de eerste helft van de Baltimore Ravens' Week 8 overwinning op de Tampa Bay Buccaneers op donderdag, had hun aanval het duidelijke uiterlijk van een aanval die probeerde iets te zijn dat het niet is.

Voor de laatste twee kwartalen gingen de Ravens terug naar waar ze het beste in waren, en de resultaten waren nadrukkelijk.

De Ravens trokken zich terug in de tweede helft na een bloedeloze prestatie in de eerste helft en claimden een 27-22 overwinning om te verbeteren tot 5-3.

Het was een ommekeer die erg onwaarschijnlijk leek nadat de Ravens slechts drie punten scoorden in de eerste twee kwartalen, waarin Baltimore de bal slechts negen keer rende, een extreem klein aantal voor een aanval die voornamelijk is geslaagd vanwege de diversiteit van het run-spel in voorgaande jaren.

In de tweede helft keerden de Ravens terug naar die aanstootgevende identiteit, en hun optreden suggereerde dat ze een legitieme bedreiging kunnen vormen voor de AFC als ze vasthouden aan de beproefde aanpak die voor hen heeft gewerkt.

Baltimore vergrootte de verdediging van de Buccaneers met de run-game, waarbij Tampa Bay horizontaal werd uitgerekt om het midden te openen, de jet-sweep effectief gebruikte en Lamar Jackson buiten de pocket kreeg en in beweging gooide in het passerende spel.

De Ravens liepen voor 206 yards op 24 carrys in de tweede helft, terwijl Jackson acht van de acht passeerde voor 94 yards. Baltimore was gemiddeld 0.30. Verwachte punten Toegevoegd spel op rushes tegen Tampa Bay, volgens rbsdm.com, vergeleken met 0.02 EPA per gegooid spel. Baltimore is tweede in de NFL in rush EPA per play voor dit seizoen achter alleen de Cleveland Browns.

Het is al lang vastgesteld dat het pass-spel over het algemeen veel efficiënter is dan de grondaanval, maar de Ravens-aanval is op zijn best wanneer het de verdediging kan manipuleren met zijn gevarieerde run-game en de dreiging van de zone-read en de lees optie.

Hoewel Jackson's aanzienlijke capaciteiten om de bal te gooien - hij is een betere pocketpasser dan waarvoor hij wordt gecrediteerd - moet waar mogelijk worden benut, een overwinning op de Buccaneers die comfortabeler was dan de aangegeven eindscore, zou de Ravens eraan moeten herinneren dat de manier waarop ze speelden in het Raymond James Stadium is hun beste formule voor succes.

Er zijn maar weinig teams in de NFL die de klok kunnen besturen en explosieve spelen kunnen creëren met de run-game zoals de Ravens dat doen. Wanneer ze het meeste uit dat vermogen halen en profiteren van de offensieve zwakheden van een tegenstander, zoals hun pass rush deed tegen Tampa Bay, hebben de Ravens - zelfs in een AFC met twee powerhouse-teams in de Buffalo Bills en Kansas City Chiefs - een recept om ga diep in het naseizoen.