Argentinië neemt 2-0 voorsprong na score Messi en Di Maria

Topline

Lionel Messi en Angel Di Maria scoorden in de eerste helft toen Argentinië een 2-0 voorsprong nam tegen Frankrijk in de eerste helft van de finale van de FIFA Wereldbeker 2022 op zondag, in een wedstrijd die waarschijnlijk de laatste is van de 35-jarige Argentijnse legende. geschoten op het winnen van de grootste titel van de sport.

Belangrijkste feiten

Messi - algemeen beschouwd als de grootste van zijn generatie - wordt geconfronteerd met een Franse aanval onder leiding van de 23-jarige Kylian Mbappé, door velen beschouwd als de erfgenaam van de Argentijnse ster die wordt gezien als 's werelds beste speler.

Messi en Mbappé voeren gezamenlijk de scorelijst van het toernooi aan met elk vijf doelpunten en respectievelijk drie en twee assists.

De finale in Lusail zal een kans zijn voor Messi - die elke andere grote trofee in de wedstrijd heeft gewonnen - om de teleurstelling te overwinnen van een 1-0 verlies van Duitsland in de finale van 2014, waar hij kort na de rust een kans miste om te scoren. .

De geschiedenis lonkt ook voor het Franse team en Mbappé, die ernaar streven het eerste team in zes decennia te worden dat back-to-back World Cups wint - een prestatie die voor het laatst werd behaald door Pele's Brazilië.