Argentinië overleeft duizelingwekkende comeback van Nederland en bereikt halve finales WK

Topline

Argentinië en steraanvaller Lionel Messi gaan door naar de halve finales van het WK, nadat ze in de tweede helft een schokkende comeback van twee doelpunten uit Nederland hebben overleefd in een wedstrijd die volgens velen de meest vermakelijke van het toernooi tot nu toe is.

Belangrijkste feiten

Argentinië won de wedstrijd met 4-3 in een strafschoppenserie nadat de stand na verlenging 2-2 was.

Argentinië kwam dankzij goals van Messi en Nahuel Molina op een 2-0 voorsprong, maar verspeelde de voorsprong in de laatste minuten van de tweede helft.

Nederland kreeg het eerste doelpunt terug op een score van Wout Weghorst in de 83e minuut, waarna de wedstrijd gelijk werd gemaakt op een ander Weghorst-doelpunt in de 10e minuut van de blessuretijd met slechts enkele seconden over.

Groot nummer

17. Zoveel gele kaarten werden er uitgedeeld in de chaotische wedstrijd, waarmee een nieuw WK-record werd neergezet. Er waren geen rode kaarten.

Waarop moet ik letten?

Argentinië staat dinsdag in de halve finales tegenover Kroatië, nadat Kroatië eerder op vrijdag enorm van streek was door te kloppen van toernooifavorieten Brazilië.

Belangrijke achtergrond

De run van Argentinië wordt over de hele wereld nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien het naar verwachting de laatste kans is voor de 35-jarige Messi om 's werelds grootste sportevenement te winnen. Hij was dicht bij een overwinning in 2014, toen Argentinië verloor van Duitsland in de verlenging van de WK-finale, maar het WK 2022 is nu de enige andere keer in zijn carrière dat hij verder is gekomen dan de kwartfinale. Nederland ging ondanks een sterk optreden in de groepsfase en een 3-1 als underdog de wedstrijd in winnen van de VS in de ronde van 16.

Tangens

Marokko is het enige andere niet-Europese team dat nog over is op het WK, en het heeft al geschiedenis geschreven als eerste Arabische natie die de kwartfinales haalde. Als Marokko zaterdag zijn wedstrijd tegen Portugal wint, wordt het het eerste Afrikaanse team ooit dat de halve finales haalt.

Verder lezen

World Cup Shocker: Kroatië schakelt favoriet Brazilië uit, zelfs als Neymar het doelpuntenrecord van Pelé evenaart (Forbes)

Amerikaans herenteam uitgeschakeld op WK door 3-1 verlies tegen Nederland (Forbes)

Wat te zien in Final World Cup Stretch: Messi's Last Stand, Neymar Vs. Pelé, Marokko's run voor alle leeftijden en meer (Forbes)