Een eerste keer goud voor Sobek bij de Association of Pickleball Players NYC Open

De onlangs omgedoopte Association of Pickleball Players (APP) organiseerde afgelopen weekend het grote evenement van het seizoen in New York en nam het terrein van het Billie Jean King National Tennis Center van de USTA in Queens over voor de 2e jaarlijkse Boca Raton New York City Open 2023 . Het evenement trok meer dan 1,100 amateurs en professionals, diende als een gouden ticketkwalificatie voor USAP Nationals en biedt de grootste prijs van het seizoen voor de APP-professionals.

Laten we de actie samenvatten.

--------

Samenvatting profsingel heren

De trekking van de pro singles naar de kwartfinales zag eruit als een gewone APP-trekking, met zeven van de acht beste geplaatsten die zoals verwacht doorgingen. Toen ging het echter mis voor de beste spelers van de tour. #1 Hunter Johnson, die tot nu toe de gouden medaille-wedstrijd heeft gewonnen in elk APP-evenement, was geschokt door een kwalificatiewedstrijd die "Wolf" heet in Pickleball-toernooien. Vuk "Wolf" Velickovic piepte in het hoofdtoernooi tijdens de kwalificatie en schakelde vervolgens de # 8 reekshoofd Eduardo Irizarry uit met 12-10 in de derde voordat hij de beste reekshoofd schokte. Velickovic stopte daar niet, hij verpletterde de nummer 5 John Cincola en ging vervolgens door naar de gouden medaille-wedstrijd in zijn allereerste APP-optreden (en 2e ooit pro-evenement nadat hij twee weken geleden in Atlanta viel in PPA singles-kwalificatie). Kunnen we nog een Collin Shick-moment hebben in pro pickleball? Velickovic presenteert zich als een soortgelijk geval als Shick, een voormalige collegiale speler (Virginia Commonwealth en vervolgens Coastal Carolina) die kort prof werd voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland Australië, en vervolgens in wezen uit het niets kwam om op een zeer hoog niveau deel te nemen aan een pro singles-evenement .

Vanaf de onderkant waren er nog meer tegenslagen. #7 William Sobek schakelde de tweevoudig titelverdediger van de gouden medaille #2 Yates Johnson uit in de kwartfinales en schoof op naar de finale van de winnaarsgroep over #3 Ryler DeHeart voordat hij viel op Wolf in de finale van de winnaarsgroep. Sobek herstelde zich in de bronzen medaille-wedstrijd en versloeg #6 Jhonnatan Alvarez Medina (die zelf een geweldige back-draw had door #1 Johnson, #2 Johnson en #5 Cincola te verslaan om zelfs de bronzen medaille-wedstrijd te bereiken) om nog een kans te maken bij Velickovic voor de gouden medaille.

Een gouden medaille voor de eerste keer lag voor het oprapen: Sobek had in zijn lange toergeschiedenis nog nooit een hogere medaille behaald dan brons, terwijl Velickovic gegarandeerd een medaille won in zijn tweede profevenement. Sobek kwam in vuur en vlam en versloeg Wolf in twee opeenvolgende wedstrijden tot elf om de winnaar-alles-wedstrijd naar 15 te dwingen, en dat was het moment waarop fans getuige konden zijn van misschien wel de beste wedstrijd die ze ooit zullen zien. Velickovic snelde naar een 14-6 voorsprong in de tiebreak en leek een schokkende overwinning te behalen, maar Sobek kwam terug uit de dood en spaarde niet minder dan zeven matchpunten om een ​​14-6 achterstand om te zetten in een 16-14 overwinning voor de goud.

Tijdloos goud: Willem Sobek. Zilver: Vuk Velickovic. Brons: Jhonnatan Medina Alvarez.

--------

Samenvatting profsingel dames

De drie beste geplaatsten in de trekking van de profsingles voor dames werden in de halve finale vergezeld door de #12 geplaatste Audrey Banada, een voormalige 4-jarige tennisser uit Miami die nu buiten het DC-gebied woont en die dit jaar een actief pro-toernooi speelt. lente. Banada versloeg de als 5e geplaatste Amanda Hendry en vervolgens de # 4 geplaatste Alix Troung om door te gaan naar de halve finale van de winnaar, waar ze een wedstrijd won van # 1 Salome Devidze voordat ze in drie viel. Een geweldige prestatie voor Banada.

Ondertussen voelde de onderkant van de trekking topzwaar, met de #6 en #7 zaden die vroeg verloren, maar met de #2 en #3 zaden die doorgingen naar de halve finale van de winnaar. Daar stond nummer 3 Judit Castillo (die de -Gargallo lijkt te hebben laten vallen in pickleball-toernooien) bovenaan # 2 Megan Fudge om naar de finale van de winnaar te gaan. Castillo liet die wedstrijd echter vallen aan Devidze en liet vervolgens de wedstrijd om brons vallen aan Fudge.

In de gouden medaille-wedstrijd hield Droebel het dichtbij, maar viel op Devidze, die haar voorsprong op het pro-klassement vergroot. Fudge verdiende dit jaar haar vierde zilveren medaille in het enkelspel, terwijl Devidze dit jaar haar 3e gouden medaille verdiende en haar 8e overall op de APP-tour.

Tijdloos goud: Salomé Devidze. Zilver: Megan Fudge. Brons: Judit Castillo-Gargallo.

--------

Samenvatting gemengd profdubbelspel

#4 Seeds Susannah Barr en Rob Nunnery braken door met hun eerste professionele gemengd dubbeltitel samen, en verbeterden hun resultaat in Cincinnati door #3 geplaatste Simone Jardim en Stefan Auvergne te verslaan in de gouden medaille-wedstrijd om een ​​eerder verlies te wreken. Barr & Nunnery schakelden de als beste geplaatste Parris Todd & Hunter Johnson uit in de halve finale van de winnaarsronde, en de poging van Todd / Johnson om zich een weg terug te banen naar de gouden medaille-wedstrijd werd gedwarsboomd door de uiteindelijke bronzen medaillewinnaars Maggie Remynse & Andrei Daescu, die ze overtroffen. in de halve finales van de troostgroep.

De finale tussen Barr/Nonnenklooster en Jardim/Auvernge werd gekenmerkt door een meeslepende en spannende wedstrijd, waarbij de underdogs terugvechten van de verliezers en Jardim/Auvergne met drie overtroffen, waardoor de winnaar-alles-wedstrijd naar vijftien werd gedwongen. Dat spel was zo close als het maar kon zijn, met de gouden medaillewinnaars die het 16-14 namen tot grote vreugde van de toeschouwers.

Tijdloos goud: Barr & nonnenklooster. Zilver: Jardim & Auvergne. Brons: Remynse & Daescu.

--------

Samenvatting profdubbel heren

In de vroege rondes van de winnaarsronde van de Men's Pro dubbeltrekking werden de 5e, 6e en 8e zaden vroegtijdig uitgeschakeld door minder bekende namen, maar de vier beste zaden schoven uiteindelijk door naar de halve finale van de winnaarsgroep.

Vanaf daar was het de Andres Daescu-show, aangezien hij een niet te stoppen kracht bleef in APP pro-dubbelspel, ongeacht met wie hij speelt. Deze week (toen hij in Cincinnati was) werd hij gekoppeld aan Rob Nunnery, en samen baanden ze zich een weg naar de gouden medaille. Ze werden pas echt uitgedaagd in de wedstrijd om de gouden medaille, waarbij ze samen 15 punten in vier wedstrijden moesten inleveren om daar te komen.

In de finale van de gouden medaille ontmoetten ze de gebroeders Johnson, die een uitdaging aangingen maar uiteindelijk met 6,10 vielen om Daescu zijn 6e opeenvolgende profdubbeltitel in 2023 te bezorgen, en om Nunnery de "dubbeldubbel" voor het toernooi te geven. De #3 zaden John Cincola & Brendon Long pakten het brons en zorgden toen alles gezegd en gedaan voor een perfect krijtpodium.

Tijdloos goud: Daescu & nonnenklooster. Zilver: Johnson & Johnson. Brons: Cincola & Lang.

--------

Samenvatting profdubbelspel dames

De #1 zaden Parris Todd & Simone Jardim behaalden er 6-uit-6 in 2023 en wonnen hun zesde achtereenvolgende profdubbeltitel voor dames dit seizoen samen. Ze stonden bovenaan het 2e geplaatste team van Megan Fudge & Alix Truong in zowel de finale van de winnaarsreeks als vervolgens in de gouden medaille-wedstrijd voor de overwinning. Fudge zet haar eigen lijn van consistentie voort; dit is haar 6e opeenvolgende zilveren profmedaille (met drie verschillende partners) voor 2023. De nr. 7 zaden Riley Bohnert & Emily Ackerman zorgden voor een uitstekende back-draw comeback voor het brons en om Ackerman haar allereerste profmedaille te geven.

Tijdloos goud: Todd & Jardim. Zilver: Fudge & Troung. Brons: Bohnert & Ackerman.

--------

Snelle samenvatting Senior Pro Competitie

· Heren Senior Pro Singles: #1 Steve Rogers won zijn tweede senior pro singles gouden medaille van 2023 met een 'come-from-behind' gouden medaille overwinning op #10 Lee Sponaugle.

· Heren Senior Pro Dubbelspel: #2 Rick Witsken en Peter Prodanov wreekten een eerder verlies door #1 Jaime Oncins & Paul Olin tweemaal te verslaan voor het goud.

· Senioren prof enkelspel dames: Karin Ptaszek-Kochis won haar allereerste APP-medaille door de senior pro singles-trekking te winnen.

· Senioren prof dubbel dames: Chris Karges en Sheri Courter wonnen elk hun allereerste gouden senior pro dames ooit met een solide overwinning op de #1 zaden Eva Welsher & Jenny Klitch.

· Mixed Senior Pro Dubbelspel: Eva Welsher & Jaime Oncins De Oliveira wonnen hun tweede senior pro mixed titel samen sinds januari, en Welsher won haar 11e overall in de geschiedenis van de APP.