Parris Todd verdient een drievoudige kroon tijdens de APP Tour 2023 Opener

Het eerste evenement van 2023 Vereniging van Pickleball-professionals (APP)tour staat in de boeken. Afgelopen weekend heeft de APP Sunmed Punta Gorda Open werd gehouden in het PicklePlex-complex op het terrein van Florida Southwestern State College in Punta Gorda, Florida. Bijna 700 pro- en amateurspelers streden het uit op de 16 speciale banen van PicklePlex in de noordelijke buitenwijken van Fort Meyer bij heldere hemel.

Dit is het begin van een overgangsjaar voor de APP. Een aantal van hun beste tourspelers uit het verleden van het jaar hebben exclusieve contracten getekend met hun concurrent voor 2023, en een aantal van hun leidende senior pro-kampioenen uit 2022 hebben een competitieve teamcompetitie aangekondigd. Echter, voor degenen die dachten dat de APP in de problemen zat, lezen de theeblaadjes van de sport niet.

Bijna 40 vrouwelijke profs deden mee aan de enkelspel- of dubbelspeltrekkingen, 45 herenprofs deden mee aan de enkelspeltrekking (waardoor er een enorme wachtlijst overbleef boven de volledige trekking van 32 man die het evenement kon ondersteunen), en de Senior Pro-trekkingen waren net zo vol als ze normaal zijn. Pro Pickleball is springlevend en de APP is op volle kracht vooruit.

Het evenement werd benadrukt door het optreden van Parris Todd, die dit weekend de "Triple Crown" verdiende. Ze won Pro Singles, Pro Doubles en Mixed Pro Doubles. Hunter Johnson kreeg de "dubbel" in het weekend (hij won zelf Pro Singles en werkte samen met Todd in de Mixed), maar kwam een ​​beetje tekort in Pro Doubles voor heren. Een geweldig weekend voor Todd, die uit het nabijgelegen Fort Meyer komt en graag op eigen bodem speelde.

Laten we de actie samenvatten.

--------

Samenvatting profsingel heren:

#1 Hunter Johnson pakte de eerste Men's Pro Singles-titel van 2023 en wil voortbouwen op zijn 6e plaats in APP Pro Singles vorig jaar. In de finale stond hij tegenover de beginnende pro #11 Jhonnatan Medina Alvarez uit Richmond, Virginia, die drie top-10-zaden had uitgeschakeld om de finale van de winnaarsgroep te halen, en vervolgens die #3 Yates Johnson (de broer van Hunter) had uitgeschakeld. ) om de gouden medaille-wedstrijd op zondag te verdienen. Ondanks het feit dat Hunter een wedstrijd verloor in de finale van de winnaarsgroep, kon Medina Alvarez niets op gang krijgen in de Gold Medal-wedstrijd en Hunter Johnson kon niet missen, wat resulteerde in een 3,5 Gold Medal-overwinning voor de speler uit Texas.

Tijdloos goud: Jager Johnson. Zilver: Jhonnatan Medina Alvarez. Brons: Yates Johnson

--------

Samenvatting profdubbel heren

#1 Seeds Kyle Yates & Andrei Daescu kruisten zich door de loting en verloren slechts één game op weg naar de gouden medaille. In de finale van de winnaarsreeks schakelden ze de Johnson-broers Hunter & Yates uit om een ​​plek in de finale van zondag te garanderen. Johnson & Johnson (geen familie van het bedrijf), die doorging naar de medaillerondes als nummer 7, verloor toen een moeilijke tie-breaker van het ervaren team van Joey Farias & Andreas Siljestrom (5e geplaatst) en nam genoegen met het brons. Farias & Siljestrom konden weinig uitrichten met Yates & Daescu en verloren de finale met 6,6. Kijk dit jaar naar meer van de gebroeders Johnson, aangezien ze zich volledig richten op Pickleball na een prille professionele tenniscarrière.

Tijdloos goud: Yates/Daescu. Zilver: Farias/Siljestrom. Brons: Johnson/Johnson.

--------

Samenvatting profsingel dames

De trekking van de Women's Pro singles ging met krijt door naar de halve finale, waarbij de vier beste geplaatsten doorgingen zonder een wedstrijd te laten vallen. # 1 Parris Todd ging door naar de finale van de winnaar, waar ze # 3 Ewa Radzikowska omver wierp om een ​​plek te verdienen in de Sunday Gold Medal Match. Radzikowska kon echter geen herkansing forceren, verloor een herkansing in de halve finale tegen #2 Megan Fudge en nam genoegen met brons. In de finale stonden Todd en Fudge (die vorig jaar 4e en 5e eindigden in de APP pro singles ranking) tegenover elkaar op zondagochtend. Todd controleerde het spel en Droebel hield dapper de tweede game levend, waarbij hij meerdere matchpunten afwendde, maar verloor uiteindelijk met 5,6.

Tijdloos goud: Parris Todd. Zilver: Megan Fudge. Brons: Ewa Radzikowska

--------

Samenvatting profdubbelspel dames

Parris Todd werkte samen met de legendarische Simone Jardim, die blijkbaar haar pensioenplannen heeft uitgesteld, om de Women's Pro-dubbeltitel te pakken als de #1 zaden. Ze vochten tegen het # 4 geplaatste team van Megan Fudge & Alix Troung, die de Loser's bracket-finale wonnen van # 2 zaden Susannah Barr & Bobbi Oshiro om de gouden medaille-wedstrijd te verdienen. Daar dwong Fudge/Truong de beslissende winnaar-alles-wedstrijd af door Todd/Jardim twee keer achter elkaar te verslaan met 8,8. In die laatste wedstrijd hergroepeerde team nummer 1 zich echter om de gouden medaille met 15-8 te pakken. De overwinning garandeerde Todd de drievoudige kroon voor het weekend.

Tijdloos goud: Todd/Jardim. Zilver: Toffees/Truong. Brons:Barr/Oshiro

--------

Samenvatting gemengd profdubbelspel

De twee winnaars van het prof-enkelspel, Todd en Hunter Johnson, werkten samen in de Mixed Doubles-competitie en bereikten de titel als nummer 3. Ze brachten het nummer 1 geplaatste team van Simone Jardim en Andrei Daescu van streek in zowel de finale van de winnaarsreeks als in de wedstrijd om de gouden medaille. #12 zaden Milan Rane & CJ Klinger haalden meerdere topzaden uit zowel de winnaars- als de verliezersronde om het brons te verdienen.

Tijdloos goud:Todd/Johnson. Zilver: Jardim/Daescu. Brons: Rane/Klinger.

--------

Snelle samenvatting Senior Pro Competitie

• Heren Senior Pro Singles: #9 Steve Rogers versloeg #1 Mark Palus twee keer om goud te verdienen.
  • Heren Senior Pro Dubbelspel: Mircea Morariu, die vorig jaar #2 eindigde in het gecombineerde APP senior pro klassement, werkte samen met Dan Granot om het goud te pakken. Het 10e geplaatste team van Matthew Schiller / Martin Reist versloeg teams met ervaren senior pro's zoals Paul Olin en John Sperling om het zilver te pakken.
  • Dames Senior Pro Singles: Beth Bellamy, de dominante #1 Women's Senior Pro uit 2022, ging verder waar ze gebleven was met goud in het enkelspel en versloeg #6 Jenny Marcos in de finale.
  • Dames Senior Pro Dubbelspel: Bellamy werkte samen met Nathalie Bagby om de Pro Doubles-titel te pakken als de #1 zaden en de dubbel te verdienen. Dit was de enige trekking van het weekend om Goud/Zilver/Brons krijt tot in de puntjes af te werken.
  • Gemengd Senior Pro Dubbelspel: Het als vierde geplaatste team van Eva Welsher en Jose Derisi hield stand in de wedstrijd om de gouden medaille tegen de als beste geplaatste Bellamy en Jaime Oncins De Oliveira, waarbij ze de winnaar-alles-wedstrijd met 4-15 wonnen voor het goud en Bellamy de Triple Crown ontzegde.